Десетки хиляди подкрепиха "Похода за справедливостта" в Турция

OFFNews 09 юли 2017 в 21:01 7540 1

Снимка НРП - пресцентър

Лидерът на водещата опозиционна сила в Турция Кемал Кълъчдароглу завърши 25-дневния си поход по близо 450-километровия маршрут от Анкара до Истанбул. Днес той застана пред огромното множество, събрало се за митинга, който отбелязва края на инициативата.

Заедно с лидера на Народнорепубликанската партия (НРП) на подиума в истанбулския квартал Малтепе се качи и съпругата му Селви Кълъчдароглу.

"Нека никой не мисли, че този поход има край, този поход е първата ни стъпка", обяви Кемал Кълъчдароглу.

"На всяка цена ще донесем първокласна демокрация в тази страна", обеща той.

Опозиционният лидер отбеляза, че шествието е подкрепено от много и различни сегменти на обществото - политически партии, депутати, синдикати, хора на изкуството, кметове, ветерани, потърпевши от дела като Ергенекон и операция Чук и прочие.

Като причини за подетото шествие той изреди липсващата справедливост, правата на невинните, изпратените в затвора депутати, журналисти, уволнените университетски преподаватели.

Вървяхме, защото сме против ФЕТО, защото сме против едноличен режим, вървяхме срещу терористичните организации "Ислямска държава" и ПКК, посочи още Кълъчдароглу.

В "Похода за справедливостта" се включиха десетки хиляди хора, след като Кемал Кълъчдароглу тръгна пеша от столицата Анкара на 15 юни в знак на протест срещу присъдата от 25 години затвор на депутат от НРП.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8296

1

geko

10.07 2017 в 02:36

Дори от снимката се вижда, че не става въпрос за "десетки хиляди", а за "стотици хиляди" души, както е и отразено по всички водещи световни новини. Организаторите говорят дори за милион, което едва ли е много далече от истината.