Десетки хиляди на протест в Лондон срещу Брекзит

OFFNews 09 септември 2017 в 20:34 2634 2

Снимка ЕПА/БГНЕС

Десетки хиляди души протестираха срещу излизането на Великобритания от Европейския съюз на митинг в Лондон тази вечер, съобщи БНР.

Сред множеството бяха и видни личности. Хората преминаха през центъра на столицата и се отправиха към британския парламент, където се спряха на площада. Съботният протест, известен като "Есента на нашето недоволство", идва дни преди парламентът да гласува Закона за отмяна на европейското законодателство. В понеделник за първи път долната камера на парламента трябва да гласува закона за излизане от ЕС.

Според организаторите участниците тази вечер са били около 50 000 души. Много от тях носеха лозунги "Аз обичам ЕС“, бяха облечени в синьо и жълто - цветовете от знамето на организацията.

Сред ораторите бяха лидерът на либералдемократите Винс Кейбъл и ирландския певец, текстописец и политически активист сър Боб Гелдоф, а сред демонстрантите - актьорът Патрик Стюърт и бившият правителствен съветник на лейбъристите Алистър Кембъл, който отправи остри нападки към водещите на кампанията за напускане с обвинения, че са подвели хората за Брекзит. Главният организатор на похода Греъм Хюзбе бурно приветстван, когато призова за нов референдум за членството на Великобритания в ЕС.

Говорител на организаторите заяви, че все повече хора искат оставане в ЕС, но правителството не чува. "Ето защо ние сме тук, за да ни чуят", изтъкна той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови