Десет взрива на Юг от Мелитопол, ударени са точки с руска военна техника

OFFNews 31 август 2022 в 19:45 5429 0

Очевидци съобщават за придвижване на руска техника към Херсон.

Снимка УНИАН

Очевидци съобщават за придвижване на руска техника към Херсон

Украинските сили са обстрелвали най-малко десет позиции южно от Мелитопол, където се предполага, че руската аримя е струпвала военна техника. Това съобщи в канала си в Телеграм кметът на Мелитопол Иван Фьодоров.

„Съпротивата продължава, регистрирани са около 10 взрива на юг от Мелитопол в посока Молочний Лиман, където окупаторите събираха своята военна техника.“ – написа кметът.

Фьодоров допълва, че „взривовете са вървели по възходяща: отначало са ги чули жителите на южните улици, после и целият град“. В момента се събира информация за последиците от експлозиите.

По съобщения на УНИАН през временно окупирания Мелитопол в Запорожка област руските военни прекарват техниката си. Местни жители са видели няколко колони с военна техника на окупаторите.

Едновременно с това в града е активно движение на съпротивата. Партизани взривиха по-рано този месец служители на Федералната служба за сигурност (ФСБ) край „обителта на разврата“, както наричат хотел „Цитадел“. Служителите от ФСБ обикновено се забавлявали в този хотел с местни девойки с леко поведение.

В същото време УНИАН съобщи, че руската армия струпва допълнителни сили към Херсон. „Руските окупатори са в паника и стягат войските си към Херсон. Загубите на врага са колосални.“ – това обяви в ефира на националния телевизионен маратон в Украйна първият заместник председател на украинската Херсонска администрация Юрий Соболевски. По думите му очевидци потвърждават движение на вражеска техника от Източното направление и Крим. Соболевски не се ангажира с коментар дали това е подкрепление или ротация на личния състав и каза, че на този въпрос трябва да отговори ВСУ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews