Депутатка от Думата го обясни. Русия забранява смяната на пола, за да не бягат мъжете от армията

OFFNews 04 юни 2023 в 17:43 6690 6

Снимка

Нина Останина обясни причините, поради които забраняват смяната на пола - лекари и юристи започнали бизнес с бягство на донаборници от задължителна служба

Русия е прибегнала към забрана за смяна на пола в страната не само заради хомофобията, която е официална доктрина на Кремъл, но и заради сериозни проблеми с осигуряването на мъже за армията, сочи руският телеграм канал „Сталингулаг“.

Борбата със западното разложение, която включва и борба с хомосексуализма и „сексуалните извращения“ е част от идеологията на Русский мир, но се оказва, че законодателната забрана за смяна на пола има и други измерения. Тях ги разясни пред РИА Новости депутатката от компартията на Руската Федерация и председател на Комитета на Държавната дума по въпросите на семейството, жените и децата Нина Останина. Оказва се, че вратичката за смяна на пола била използвана в Русия след нахлуването в Украйна и за скатаване от казармата.

„Някакви там тарикати, специалисти лекари от всякакъв вид, юристи и помагачи създават кантори и, ето, вече имаме статистика. Ако през 2016 година 142 души са търсили смяна на пола, то през 2022 година техният брой вече е 996. И започна тревога, момчетата искат да избегнат мобилизация. Ами извинявайте, ние сами сме я отворили тази вратичка. Затова сега въведохме поправка. Законопроектът вече е по регионите, но искам предварително да ви кажа, че той вече получи одобрение, болшинството от депутатите са сложили подписите си под този закон“ – каза Нина Останина

На 30 май „Ведомости“ съобщи, че в Държавната Дума на Руската федерация, долната камара на парламента, е внесен законопроект за забрана на смяната на пола в Русия. Проектът е внесен от група от почти 400 от общо 450 депутати от Думата, начело със председателя на долната камара Вячеслав Володин. Документът предвижда въвеждане на забрана за медицински операции по смяна на пола.

За да може да бъде въведена такава забрана се предлага внасянето на поправка във федералния закон „За актовете за гражданското състояние“, както и в закона „За основите на защитата на здравето на гражданите в РФ. Поправката в последния ще разрешава операция за смяна на пола само в случай на вродени аномалии у децата.

„На медицинските работници се забранява формирането у човека на първични или вторични полови белези на другия пол“, се казва в законодателния проект.

  Най-важното
  Всички новини
  Най-четени Най-нови
  За писането на коментар е необходима регистрация.
  Моля, регистрирайте се от TУК!
  Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

  -529

  6

  6екеr4о

  05.06 2023 в 10:34

  Злобничко изглежда туй чудовище с предполагаемо женски или по-скоронеустановен пол!

  Кошмаррр...

  145

  5

  Джендо Джедев

  04.06 2023 в 22:42

  Тая прилича на мъж със сменен пол, не ли?

  1005

  4

  eagle60

  04.06 2023 в 18:35

  Рейгън : Империя на злото!

  2104

  3

  Mateevk

  04.06 2023 в 18:32

  Тези хора се побъркаха окончателно! Да можеха само да погледнат отстрани как изглеждат! Какво падение само на цяла една нация. Паднаха жертва на собствените си извратени комплекси, които Путин обилно подхрани, за да се стигне до сегашната масова психоза.

  22553

  2

  dolivo

  04.06 2023 в 18:22

  Госпожата в служба на мъжемелачката наречена Руска армия, мдаааа

  Неприятно ми стана, едно лошо чувство като я гледам лелката как определя на другите наклона

  Не че смяната на пола не изисква строги правила

  Просто на руский мир правилата все криви бе

  750

  1

  pr07ecH70r

  04.06 2023 в 17:58

  Копи-пейст физиономии на съхнещи лелки в тая руZия. И на мУтрофаня и на нея фейса й е ужасно засъхнал. Да нямат роднинска връзка?!
   
  X

  Какво пречи на българското кино? С директора на Национален филмов център Петър Тодоров разговаря Искра Ангелова (подкаст)