Дейвид Бекъм даде профила си в Instagram на украинска лекарка

OFFNews 21 март 2022 в 14:32 2341 0

Снимка Би Би Си

Дейвид Бекъм даде профила си в Instagram на украинска лекарка от Харков, която ръководи регионален перинатален център там и работи и като детски анестезиолог.

Във видеообръщение към своите над 71 млн. последователи в социалната медия бившият капитан на английския национален отбор по футбол съобщава за решението си и разказва за "доктор Ирина" - както я нарича.

В центъра тя помага на бременни жени да родят - казва Бекъм, благодари на дарилите средства за Украйна и така подпомогнали закупуването на кислородни генератори, и ги призовава да не спират да помагат.

Ирина публикува видеоклипове за работата на медицинските специалисти в украинския град, който повече от три седмици е под руски обстрел. На кадрите се вижда как се лекуват новородени, както и мазе, в което пациентите е трябвало да бъдат преместени, за да избегнат въздушните удари.

"Първите дни бяха най-трудни. Трябваше да се научим да работим при бомбардировки и удари - казва Ирина, цитирана от Би Би Си. - Вероятно рискуваме живота си, но изобщо не мислим за това. Лекарите и медицинските сестри тук се тревожим и плачем, но никой от нас няма да се откаже."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Подкастът на OFFNews