Датско радио уби в ефир заек срещу "лицемерието към животните"

OFFNews Последна промяна на 27 май 2015 в 14:00 14487 18

Заекът Алън, който бе убит с помпа за колело от радио водещи в Дания.

Датска радио станция уби деветседмично зайче в ефир, за да даде урок на своите слушатели за "лицемерието в отношението на хората към животните".

Радиоводещите са донесли заека Алън в студиото, където животното е било бито до смърт с помпа за колело на живо в ефира на радиото в неделя.

След това Асгер Юл, един от водещите, е занесъл заека в дома си, за да го сготви и изяде, пише "Гаридън".

В студиото, по време на дебата за правата на животните, е била поканена екозащитничката Линс Кеслър. Когато тя е разбрала за плана на водещия да убие заека, тя го е гонила из студиото в опит да го спре.

Директорът на малката радиостанция е застанал на страната на своите колеги, като е заявил същата позиция като тяхната и смята постъпката на водещите като правилна. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

28.05 2015 в 19:15

бах го в заека

28.05 2015 в 18:15

Звучи като филм на ужасите. Това е престъпление и страна със законодателство за защита на животните, трябва адекватно да накаже кретените. Но датчаните сериозно изперкват напоследък...Дали ще да е от изкуствено завишения им стандарт на живот??

28.05 2015 в 10:39

Ще започна така, за всички защитници на това малоумие.
1. Ям месо
2. В семейството ми се отглеждат животни за харана

Сега да ви разясня някои неща по въпроса. Убийството на 9 месечен декоративен заек за храна от една страна е чисто малоумие. Пребиването му до смърт с помпа за колело е изкючителен съдизъм и жестокост. Умъртвяването на животни за храна не е необходимо да става по такъв начин, мисля че всички би трябвало да са наясно с това. Такива действия не знам на кого биха дали урок, но определено говорят за психични проблеми при тези хора.

27.05 2015 в 23:59

Еми ние ще ти помагаме, значе моя скромност е почитател на обичайното традиционно правосъдие.

Бързо и ефективно, всъщност това е американски патент, въведен от американския съдия Чарлз Линч по време на американската война за независимост.

Между другото, и до днес в САЩ, но не навсякъде, съществува обичайното право на линчуване. Абе дума да няма, американската демокрация е дала някои много светли примери на човечеството.

27.05 2015 в 23:26

Искам за малко да остана насаме с Асгер Юл. Помпа няма да ми е нужна ...

27.05 2015 в 22:19

Типичен пример за еврогейско-педероатлантическите "ценности".

Днеска заек, утре човек ще убият тея извратени западняци, ако не се намери кой да ги спре.

Омерзен съм!

27.05 2015 в 20:04

Водещият е безсърдечен комплексиран копелдак, който заради единия рейтинг е готов да причини неописуем ужас и болка на живо същество. Трябва да призная, че мисълта на него някой да му причини същото ми допада, въпреки че не бих искал да умре. Необходимо ли беше това, за да си проведе "дебата"?

27.05 2015 в 18:42

Е, поне не е отишъл зян. Трябва да кажат дали е бил вкусен.

27.05 2015 в 16:59

Урок да са дали, едва ли. Обаче никой вече не се съмнява, че са садисти.
И как постъпката да пребиеш заека до смърт отговаря на безбройните изисквания на ЕС за щастливи кокошки, прасета и хуманното им умъртвяване? И да питам, в Дания не важат ли законите за защита на животните и в частност разпоредбите за особената жестокост?

27.05 2015 в 16:43

Значи зайци за храна не могат да бъдат избивани, защото е нечовешко. Но колорадските бръмбари и къртиците, е хуманно да бъдат избивани, за да не изядат на горкия вегетарианец картофи-ту.Могат също така да бъдат унищожавани гори(дом на диви бозайници, птици, насекоми) за ниви, пак заради зарзвавата и зърното на вегетарианеца.
Да каже, този ербап журналист, не е ли това лицемерие :)