Държавният секретар на САЩ ще посети Северна Корея на 5 юли

OFFNews 03 юли 2018 в 10:09 1184 0

Марк Помпейо

Държавният секретар на САЩ Майк Помпейо ще замине за Северна Корея в четвъртък, 5 юли, за преговори по денуклеаризацията на Корейския полуостров със севернокорейския лидер Ким Чен-ун, заяви вчера на пресконференция говорителката на Белия дом Сара Сандърс, цитирана от БТА.

Това ще бъде третото посещение на Помпейо в Северна Корея.

"С цел продължаване на важната работа по денуклеаризацията на Корейския полуостров държавният секретар Помпейо ще отпътува за Северна Корея на 5 юли, за да се срещне със севернокорейския лидер и неговия екип", посочи Сандърс.

Контактите между САЩ и КНДР продължават на различни равнища и Вашингтон смята, че на тези преговори се наблюдава напредък, заяви говорителката на Белия дом.

Държавният департамент уточни в комюнике, че Помпейо ще бъде в Северна Корея от 5 до 7 юли, "за продължаване на консултациите и прилагане на напредъка, постигнат от президента Тръмп и лидера Ким в Сингапур" на 12 юни, предаде Франс прес.

След Северна Корея Помпейо ще посети на 7 и 8 юли Токио, където ще обсъди с японски и южнокорейски ръководители "нашият общ ангажимент за окончателно и изцяло подлежащо на проверка ядрено разоръжаване на КНДР, както и други регионални и двустранни въпроси", посочва Държавният департамент.

Държавният секретар ще отиде след това в Ханой и в Абу Даби, преди да участва в срещата на върха на НАТО в Брюксел.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!