Дайте на Библията толкова време, колкото на телефона, съветва папа Франциск

OFFNews 05 март 2017 в 19:49 5534 3

Снимка AP

Папа Франциск посъветва християните да дават толкова време на Библията, колкото на мобилните си телефони, предаде радио "Ватикана".

"Какво би се случило, ако я отваряме повече пъти на ден, ако четем посланието на Бога в Библията по начина, по който четем съобщенията на мобилните си телефони", обърна се папата към множеството, дошло на площад "Свети Петър" за неделната служба.

Библията, обясни той, е Словото на Бога, най-ефективният инструмент, с който да се борим със злото и да стоим близо до Бога.

Ясно е, че сравнението между Библията и телефоните е парадоксално, но ни предизвиква да се замислим, обясни главата на Римокатолическата църква.

Папата призова още християните да следват примера на Христос, който отговаря на всяко изкушение, отправено към него в пустинята, с цитат от Стария Завет.

"Четете я често, размишлявайте върху нея, осмисляйте я. Библията е Божието слово, което винаги е актуално и ефективно."

Папата завърши с думите: "Не забравяйте какво би се случило, ако се отнасяме към Библията така, както към телефоните си: винаги с нас, винаги близо до нас".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

77927

3

El Commandante

06.03 2017 в 09:21

"а и в библията за разлика от мобилните телефони пише едно и също от няколко хиляди години"

:):):):)

Да и въпреки тва народа не чете, да не говорим да разбира прочетеното...

12165

2

meta11

06.03 2017 в 08:28

Ами от Ватикана да пуснат официално мобилно приложение с библията, което да включва регулярни ъпдейти, подходящи мултимедийни презентации на двете основни дестинации за задгробен живот, които се предлагат, както и данни на лица за контакт - email, facebook, messenger на св. Петър примерно.

12359

1

kibrito

05.03 2017 в 22:43

В мобилните телефони има приложения за четене на библията,а и в библията за разлика от мобилните телефони пише едно и също от няколко хиляди години. Простовремената са други...
 
X

Да помогнем на украинските деца!