Четирима ученици бяха ранени при нападение в Германия

OFFNews 22 февруари 2024 в 17:46 1372 0

полицаи

Снимка dpa via AP/БТА

Четирима ученици бяха ранени при нападение в гимназия в западния германски град Вупертал. Вероятният извършител, който е задържан, е ученик от същото училище, съобщи ДПА, цитирана от БТА. Органите на реда уточниха, че той също е ранен.

В хода на голяма полицейска операция училището беше успешно евакуирано, а периметърът подсигурен, заявиха органите на реда, които поясниха, че не се е стигнало до употреба на огнестрелно оръжие.

Повече подробности за извършителя и нападението не се съобщават.

"Учениците са в безопасност и за тях се полагат необходимите грижи", написа в социалната мрежа "Екс" полицията.

По данни на в. "Билд" става дума за нападение с нож.

Полицията заяви, че се е отправила към гимназия "Вилхелм Дьорпфелд" в централния градски квартал "Елберфелд" в 09:52 ч. Вупертал е недалеч от Дюселдорф в източна посока. На сигнала са се отзовали голям брой екипи на полицията и бърза помощ, включително специализиран отряд на органите на реда.

Над сградата на гимназията е кръжал хеликоптер, а сред големия брой пристигнали служители на реда е имало тежковъоръжени полицаи с автомати.

Властите отвориха приемна за родители, които желаят да получат информация. Много от учениците са изглеждали видимо разтърсени от случилото се.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки