Четирима руски генерали уволнени от армията заради резултатите от войната в Украйна

OFFNews 05 септември 2022 в 12:26 7233 3

Яков Резанцев (първият отляво на долния ред) фигурираше в списъка на 18-те руски генерали, убити от началото на войната.

Снимка Infobae

Яков Резанцев (първият отляво на долния ред) фигурираше в списъка на 18-те руски генерали, убити от началото на войната.

Във връзка с неудовлетворителните резултати от провежданата „специална военна операция“ от Въоръжените сили на Руската федерация са били уволнени четирима генерали. Това съобщи единственият украински журналист с акредитация в Русия до януари т. г. Роман Цимбалюк.

Според информацията, оповестена от журналиста са уволнени командващият на Западния военен окръг генерал-лейтенант Андрей Сичевой, командващият на 6-а общовойскова армия на Западния военен окръг генерал-лейтенант Владислав Ершов, командващият 1-ва танкова армия на Западния военен окръг генерал-майор Вячеслав Гуров и командващият 49-а общовойскова армия на Южния военен огръг генерал-лейтенант Яков Рязанцев.

За чистката в редиците на руския генералитет съобщава и украинската агенция УНИАН. Любопитно е, че в края на март командирът на 49-а армия генерал Рязанцев беше обявен от съветника на украинския президент Володимир Зеленски Алексей Арестович за убит в сраженията при Чернобаевка. Текстът за предполагаемата му гибел на 25 март още стои и в уикипедия.

Генерал Владислав Ершов, който минава за жива легенда и ветеран от двете войни в Чечения, беше назначен с указ на президента Владзимир Путин в средата на август за заместник-началник на Росгвардия. Има 10 държавни награди и 3 ордена за мъжество. Чеченски ветеран е и Вячеслав Гуров.

Информацията на Цимбалюк засега няма потвърждение в официални документи или съобщения на руската страна. Анализатори приемат информацията с бележката, че Цимбалюк обикновено е добре и изпреварващо информиран за кадровите промени в руската армия. От 2008 до януари т. г. беше кореспондент на УНИАН в Русия. На пресконференция в Кремъл през 2014 зададе въпрос на президента Владимир Путин с тениска, на която пишеше „Укроп“, презирателното име, с което руснаците наричат украинците.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

318

3

Valioka

05.09 2022 в 20:21

Абе, как да го кажем - спасили са си кожата май...

1220

2

хr4

05.09 2022 в 14:10

Метровката все повече заприличва на Хитлер. И ония така ги е сменял като носни кърпи през 44-45та.

-1650

1

ob1

05.09 2022 в 13:29

Това е заради развитието на войн... операцията по план, джуджи скучае и се чуди какво да прави, че да си направи живота по-вълнуващ.
 
X

Да помогнем на украинските деца!