Червен сценарий в Румъния: Все повече училища затварят заради COVID-19

OFFNews 19 септември 2020 в 13:58 3878 0

Снимка usnews

Франция отбеляза нов тревожен рекорд на заразени с коронавирус за денонощие - над 13 000 души. Заради разпространението на болестта Испания връща частичната карантина в района на Мадрид. В Румъния нараства броят на училищата, които затварят врати и преминават към дистанционно обучение, съобщава БНТ.

Само през последното денонощие в страната са затворени 12 училища. С това броят на учебните заведения в Румъния, които са принудени да се откажат от присъствено обучение, вече надхвърля 300.

Зелен, жълт и червен. Това са трите сценария за действие спрямо заплахата от COVID-19, възприети от румънските власти. Жълтият сценарий включва смесено преподаване - присъствено и онлайн. Червеният все по-често се прилага в западната част на страната. В някои случаи той се въвежда само за отделни класове, където са регистрирани болни ученици. При повече заразени обаче училищата преминават изцяло на дистанционно обучение.

От синдикатите на учителите настояват властите да предоставят всички необходими средства и техника за обучение онлайн. Преподавателите предупреждават, че темповете на затваряне на училища след началото на учебната година могат да доведат до срив в системата на преподаване.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови