Чехите ще ходят на кино без пуканки, дамите - при фризьори с предпазни шлемове

OFFNews 01 май 2020 в 15:41 3583 0

Властите в Чехия обявиха днес нови правила за посещения на кино, театър и фризьор от 11 май.  

Стилистите във фризьорските салони ще трябва да носят както маски, така и защитни шлемове, а маникюристите и педикюристите - и ръкавици, каза на пресконференция здравният министър Адам Войтех, представяйки новите мерки, съобщи БТА. Клиентите им пък ще трябва да пазят дистанция от минимум на 2 м. 

В Чехия с население от 10,7 млн. досега са регистрирани 7689 заразени с Ковид-19 и 237 починали. Вчера новозаразените за деня бяха 103, като за първи път от 21 април регистрираните за един ден случаи надхвърлиха сто. Активно заразените обаче стабилно намаляват. 

При новата фаза на отмяна на ограниченията от 11 май ще бъдат разрешени културни и спортни събития с до 100 участници. Това включва и молове и по-големи магазини. 

В театрите и кината посетителите ще седят през ред и през място, но двойки ще могат да сядат един до друг, отделени от останалите с празно място. Присъстващите обаче ще трябва да бъдат с маски през цялото време. Забранена е консумацията и пиенето по време на представлението или сеанса. "Това означава, че няма да има пуканки в киносалоните", отбеляза министърът. 

В ресторантите с маси на открито клиенти, които не са заедно, трябва да бъдат разделени минимум на 1,5 м, но могат да свалят маските си, когато ядат и пият.

Ресторанти, кафенета и хотели трябва да отворят на 25 май при следващия етап от икономическото рестартиране.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Подкастът на OFFNews