Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Чавушоглу събира Лавров и Кулеба в Анталия

OFFNews 07 март 2022 в 14:35 2049 2

Снимка Дмитро Кулеба

Турският министър на външните работи Мевлют Чавушоглу съобщи, че ще се срещне с колегите си от Украйна и Русия Дмитро Кулеба и Сергей Лавров в Анталия на 10 март, предаде турската държавна телевизия ТРТ Хабер, цитирана от БТА. 

Чавушоглу посочи, че Турция полага интензивни усилия, за да събере двете страни, и ще организира среща в троен формат на 10 март с участието на външните министри на Русия и Украйна в Анталия в рамките на международния форум на дипломацията там. 

Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова потвърди, че се планира контакт между двамата външни министри с участието на Мевлют Чавушоглу в кулоарите на дипломатическия форум в Анталия, предаде ТАСС.

"Съгласно споразумението, постигнато по време на телефонен разговор между президентите на Русия и Турция, по инициатива на турския лидер, в кулоарите на дипломатическия форум в Анталия, се планира контакт между руския външен министър Сергей Лавров и украинския външен министър Дмитро Кулеба, с участието на турския външен министър Мевлют Чавушоглу“, заяви тя днес. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-8580

2

Днес Рассия прибавила и искане да се назначи и Юри Бойко като министър председател. Лилипутин яко е изплескал.
 
X

Подкастът на OFFNews