Чарлз Трети присъства на Великденската служба в Уиндзор

OFFNews 31 март 2024 в 15:05 1248 0

Чарлз Трети

Снимка БТА/АП

Крал Чарлз Трети и кралица Камила

Британският крал Чарлз Трети днес присъства на ежегодната Великденска служба в Уиндзор, като това бе първата му поява на публично кралско събитие, откакто през февруари беше съобщено, че е диагностициран с рак, предаде Ройтерс.

Седемдесет и пет годишният Чарлз и съпругата му – кралица Камила, пристигнаха с автомобил пред параклиса "Сейнт Джордж" в замъка Уиндзор, където е погребана кралица Елизабет Втора.

Чарлз беше отложил всичките си публични изяви, откакто Бъкингамският дворец съобщи, че той ще се подложи на лечение от рак, открит през януари при изследвания във връзка с корекционна процедура на увеличената му проста. Допълнителна информация за диагнозата на британския монарх не бе оповестена.

Синът на Чарлз – принц Уилям, не присъства на днешната служба. По-рано този месец съпругата му Кейт каза, че след коремна операция през януари ѝ е бил открит рак и че ще се подложи на превантивна химиотерапия.

Чарлз продължава да изпълнява по-голямата част от непубличните си държавни задължения, като например посрещане на чуждестранни официални лица и редовни срещи с премиера Риши Сунак.

Кралят не присъства на службата на Велики четвъртък, но направи аудиообръщение, в което изрази съжалението си, че е отсъствал, и пожела на обществеността щастлив Великден.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки