Чарлз III влезе в болница заради уголемена простата

OFFNews 26 януари 2024 в 14:09 1215 0

Чарлз

Снимка Getty images

Чарлз III

Британският крал Чарлз III е постъпил в частна лондонска клиника, за да се подложи на процедура за лечение на увеличена простата.

Бъкингамският дворец съобщи за планираната процедура още миналата седмица, без да навлиза в медицински подробности, но подчертавайки, че не става въпрос за злокачествен тумор.

Кралят ще се подложи на процедурата в същата клиника, в която преди това принцесата на Уелс Кейт Мидълтън претърпя успешна коремна операция.

"Тази сутрин кралят беше приет в лондонска болница за планирани процедури. Негово Величество би искал да благодари на всички, които изпратиха добрите си пожелания миналата седмица, и е доволен да научи, че диагнозата му е оказала положително въздействие върху информираността на обществото за здравето", се казва в официално изявление на Бъкингамския дворец, цитирано от Би Би Си.

Пресслужбата на монарха подчертава, че няма да предоставя информация за това колко дълго кралят ще остане в болницата или да разкрива медицински подробности за процедурата, на която ще бъде подложен.

Крал Чарлз III взе решение да информира обществеността за диагнозата си главно защото искаше да напомни на всички британски мъже да проверяват редовно здравето на простатата си.

Изглежда, че това е проработило, тъй като здравната система вече е отчела рязко нарастване на броя на молбите от мъже за проверка на простатата им.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика