Бжежински посъветва Обама да не унижава Русия

Формулата на видния политолог: Украйна да е в ЕС, но никога в НАТО

OFFNews 18 март 2015 в 17:57 6278 12

Збигнев Бжежински.

САЩ трябва да вземат под внимание интересите на Русия при търсенето на решение на политическата криза в Украйна, заяви пред The Times видният американски политолог Збигнев Бжежински.

Вместо да говори за санкции и да осъжда политиката на Русия по отношение на Украйна, президентът на САЩ Барак Обама трябва да се разработи решение, което е приемливо за всички страни в конфликта, категоричен е Бжежински.

Според анализатора, докато все още има възможност за реално прекратяване на огъня в Украйна, Вашингтон трябва да се въздържа от антируската реторика и да се опита да разработи споразумение, при което част от интересите на САЩ и част от интересите на Русия могат да съвпаднат.

Бжежински е на мнение, че е възможна формула, при която Украйна "да се придвижи към ЕС", а Русия да получи гаранции, че официален Киев никога няма да стане част от НАТО.

Вашингтон трябва да каже на Путин достатъчно меко, без демонстративно унижение, че ако руският лидер подеме военни действия, няма да имаме друг избор и ще въоръжим украинците, обяснява държавният съветник по сигурността на президента Джими Картър.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!