Бжежински посъветва Обама да не унижава Русия

Формулата на видния политолог: Украйна да е в ЕС, но никога в НАТО

OFFNews Последна промяна на 18 март 2015 в 17:57 5491 12

Збигнев Бжежински.

САЩ трябва да вземат под внимание интересите на Русия при търсенето на решение на политическата криза в Украйна, заяви пред The Times видният американски политолог Збигнев Бжежински.

Вместо да говори за санкции и да осъжда политиката на Русия по отношение на Украйна, президентът на САЩ Барак Обама трябва да се разработи решение, което е приемливо за всички страни в конфликта, категоричен е Бжежински.

Според анализатора, докато все още има възможност за реално прекратяване на огъня в Украйна, Вашингтон трябва да се въздържа от антируската реторика и да се опита да разработи споразумение, при което част от интересите на САЩ и част от интересите на Русия могат да съвпаднат.

Бжежински е на мнение, че е възможна формула, при която Украйна "да се придвижи към ЕС", а Русия да получи гаранции, че официален Киев никога няма да стане част от НАТО.

Вашингтон трябва да каже на Путин достатъчно меко, без демонстративно унижение, че ако руският лидер подеме военни действия, няма да имаме друг избор и ще въоръжим украинците, обяснява държавният съветник по сигурността на президента Джими Картър.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

19.03 2015 в 09:24

...че ако руският лидер подеме военни действия...

Дедо Збигнев съвсем е изтрещял. АКО.... Ами, тя Русия, вече една година воюва и избива украинци, само защото искат да са част от Европа. Бжежински сляп ли е? Как "АКО започне", Русия отдавна напада и
тормози съседите си.

19.03 2015 в 09:16

На това му се вика "бий самара, да се сеща магарето".
Обонго § Со е най-слабият президентски екип управлявал великия народ на САЩ. Където са се намесили обонговците, хората са намразили САЩ и в червата заради причинените на народите нещастия.
За последните две години резултатът от съревнованието Обама : Путин е поне 0:8

18.03 2015 в 21:55

НИКАКВИ ГАРАНЦИИ за ХАЗАРИТЕ!!!

БОЙ ПО ЧЕРВЕНАТА ЧУМА!!!

хахахахахахахахахаха

(нас, да ви кажа защото сте забравили, ако изобщо сте го знаели, ни Уважават само китайците!... е на - цела китайска стена са си/ни построили... колко ресторант е можело да излезе вместо това - направо не ми се мисли ;)

18.03 2015 в 20:40

Единственият, който унижава Русия в момента, е Русия. Но не е за чудене - волът като рие - на гърба си го хвърля. Парадоксалното е, че именно тези, срещу които Русия се зъби, действат деликатно и се опитват да избегнат наистина унизителни за Русия действия. А в същото време управляващите в Русия правят всичко възможно да сринат икономиката си и да докарат народа си до просешка тояга. Но това явно е типично руска черта - не е като да не сме го виждали вече в историята.

А инак няма да е зле Западът да даде гаранции на Русия, че Украйна никога няма да стане член на НАТО. И да ги спази така както Русия спази гаранциите си за териториална цялост на Украйна... :) По този начин всички ще са квит и интересите на всички страни ще са спазени, нали така? :)

18.03 2015 в 19:44


Интересите на Русия винаги са били завладяване на целият сват.
С това ли да се съобразяват хората?!
Бжежински май съвсем е изкуфял.

18.03 2015 в 19:24

... много ще се смея, ако плешивият късокрачко вземе да арестува "колегите" си държавни глави на 9-май и поиска като откуп запорираните пари в западните банки, признаване на Крим и разпускане на НАТО (например)...

хахахахахахахахахахаха

... а ОЗ-комсомолката меркел ше я турят да се грижи за Савченко, напр.!

хахахахахахахахахахаха

18.03 2015 в 19:17

Точно в момента САЩ не са в позиция да казват нищо.В ЕС вече има достатъчно голяма група държави против санкциите и периодът им изтича.По-скоро ще е валидно обратното - Путин да не унижава много Обама.Ма като гледам договора с Осетия днес няма да му се разминат шамарите на Обонго.Американците сякаш са в паралелна реалност.Живеят с някакво убеждение , че са Господари на Вселената , а отстрани изглеждат по-жалки от всякога.А часовника на дълга тиктака неумолимо и прехвърли 18 трлн.Едно споразумение за изваждане на долара като резервна световна валута и заминават в Небитието.Лошото е , че за разлика от Путин , няма да се поколебаят изобщо да завлекат целият свят , заедно с тях.

18.03 2015 в 18:24

"Вашингтон трябва да каже на Путин достатъчно меко, без демонстративно унижение, че ако руският лидер подеме военни действия, няма да имаме друг избор и ще въоръжим украинците, обяснява държавният съветник по сигурността на президента Джими Картър."

Т.е. много меко, нежно, с вазелин да им се каже (на рашките) да си налягат парцалите, за да не вадим ние (американците) сопата.

Нищо по-далеч от пацифистко изказване.

18.03 2015 в 18:21

Т.е. целият свят сега трябва да се съобразява с комплексите на едно джудже?!?

... Трябва да му се даде да упражнява власт някъде за профилактика на болната амбиция...

18.03 2015 в 18:21

http://svetoven.pogled.info/news/63161/Glavnoto-protivorechie-mezhdu-Rusiya-i-Zapada