Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Буш определи войната в Ирак за брутална и неоправдана, после се поправи

OFFNews 19 май 2022 в 10:15 2744 2

Бившият президент на САЩ Джордж Буш определи инвазията в Ирак като "брутална" и "неоправдана". После се поправи и обясни, че е имал предвид инвазията на Русия в Украйна, съобщи Ройтерс.

Буш направи коментарите си в реч по време на събитие в Далас, докато критикуваше политическата система на Русия.

„Резултатът е отсъствие на проверки и баланси в Русия и решението на един човек да започне напълно неоправдано и брутално нахлуване в Ирак“, каза Буш, преди да се поправи: „Имам предвид Украйна“.

Той обясни грешката си с напредналата си възраст, а публиката избухна в смях.

Едно от най-масовите оправдания за агресията на Путин в Украйна е, че действията на руския президент по нищо не се различават от нападението на САЩ в Ирак.

През 2003 г., когато именно Буш беше президент, Съединените щати поведоха инвазия в Ирак, която обясниха с наличието на оръжия за масово унищожение в страната. Такива обаче изобщо не бяха намерени. Продължителният конфликт доведе до смъртта на стотици хиляди хора.

Именно затова лапсусът на Буш бързо се разпространиха в социалните медии, като събраха над три милиона гледания само в Twitter, след като клипът беше пуснат от репортер на Dallas News.

Освен това бившият президент на САЩ в изказването си сравни украинския лидер Володимир Зеленски с британския лидер по време на Втората световна война Уинстън Чърчил.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1331

2

ваксиниран

19.05 2022 в 11:18

Същите глупаци и психопати управляват навсякъде.
 
X

Да помогнем на украинските деца!