Буря срути новостроящ се мост в Северна Румъния

OFFNews 13 юли 2023 в 19:07 2537 2

Снимка Facebook / Mesager24.ro

Силна буря нанесе сериозни щети в северния румънски окръг Бистрица-Насауд на 450 километра от столицата Букурещ, съобщава телевизия Диджи 24.

Вятърът, чиито пориви достигаха 90 километра в час, срути новостроящ се мост над река Сомеш при град Беклян. Кметът на Беклян Николае Молдован обясни, че са паднали гредите на моста, по който трябва да премине околовръстният път на града, но носещата му структура не е била засегната, посочва сайтът Зиаре.

Десетки дървета бяха съборени, като някои от тях паднаха върху автомобили и ги повредиха. Няколко покрива бяха отнесени от стихията, която обхвана град Бистрица и околните райони.

Според данни на Инспектората за извънредни ситуации в Бистрица-Насауд на спешния телефон 112 са получени около 40 обаждания със сигнали за предизвикани от бурята проблеми.

Същевременно лодка, намираща се в езерото Колибица в окръг Бистрица-Насауд, с шест души на борда, е била преобърната от силния вятър. Хората са били спасени с помощта на други плавателни съдове. До брега са отведени и други двама души, които се намирали на водно колело в същото езеро. Според Инспектората за извънредни ситуации всички те са извън всякаква опасност.

В северозападния окръг Клуж са открити телата на двама мъже и осем крави, за които се смята, че са били убити от мълния по време на буря, която се разрази в окръга снощи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2550

2

alfakentavur

14.07 2023 в 10:52

Издържат, но след като бъдат завършени. Докато ги строят е съвсем различно.

И строяща се къща може да бъде съборена от нещо, което би издържала без проблем след завършването й.

22548

1

dolivo

14.07 2023 в 10:47

неправилно заглавие

мостовете по дизайн издържат такива неща

"Немарливост доведе до падането на мост след буря"

е по-правилното заглавие
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика