Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Буря, която се случва веднъж на поколение в САЩ, отменени са хиляди полети

OFFNews 23 декември 2022 в 09:24 7168 0

Сняг в САЩ

Снимка БГНЕС/архив

На много места в САЩ пътищата за затрупани от сняг

"Буря, която се случва веднъж на поколение" в САЩ доведе до хиляди закъснели и анулирани полети дни преди Коледа. Условията са твърде опасни за пътувания, предупреждават властите, цитирани от АФП и БТА. 

Редица щати обявиха извънредно положение, сред тях Оклахома, Кентъки, Джорджия и Северна Каролина. На много места пътищата са затрупани със сняг. 

Вчера бяха анулирани над 2200 полета, а повече от 6900 закъсняха, съобщи специализираният сайт "ФлайтАуеър". Особено силно бяха засегнати летищата в Чикаго и Денвър.

Канада също се готви за "температури, ненормално ниски за сезона", обилни снеговалежи, а в някои региони евентуално и дъждове, образуващи поледица. 

Очаква се леденият фронт в САЩ да се засили и да не отслабва през коледния уикенд. Заради неговата мощ клонът на Националната метеорологична служба в Бъфало, щата Ню Йорк, заяви, че става дума "за буря, каквато се случва веднъж на поколение".

Канада също се готви за "температури, ненормално ниски за сезона", обилни снеговалежи, а в някои региони евентуално и дъждове, образуващи поледица.

Властите препоръчаха жителите на Квебек "да си подготвят планове за спешни случаи и комплекти за спешни случаи, съдържащи питейна вода, храна, лекарства, аптечка за първа помощ и джобно фенерче".

Анулираха се и закъсняваха все повече полети от основното летище на страната в Торонто.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!