Quantcast

Букурещ въведе маски на открито, заведения, театри и кина затварят за 2 седмици

Аржентина става петата страна в света, преминала границата от 1 млн. заразени,

OFFNews Последна промяна на 20 октомври 2020 в 07:41 2300 0

Румъния затегна мерките срещу коронавируса. Маските вече са задължителни и в закрити, и в открити обществени пространства. 

Училищата в Букурещ минават на онлайн обучение, а ресторанти, кафенета, театри, кина и хазартни зали затварят. Изключение ще правят само ресторантите в хотели и пансиони, които имат право да обслужват единствено настанените гости.

Общият брой на починалите в Румъния е над 5900 души, над 10 000 са в болница. 

Баварски окръг стана първият район на Германия от април насам, поставен под пълна карантина, предаде Ройтерс. Мярката в окръг Берхтесгаденер Ланд влиза в сила от днес и предвижда през следващите две седмици жителите му да не могат да напускат дома си без уважителна причина. Повод за въвеждането й стана рязко увеличение на случаите на коронавирус в окръга, след като броят им за период от седем дни достигна 272,8 на 100 000 жители. 

Броят на заразените с коронавируса в Аржентина надхвърли 1 милион души. За последното денонощие броят на потвърдените нови случаи на коронавирусната инфекция там е 12 982, с което общият брой на заразените от началото на пандемията стана 1 002 662. Така Аржентина става петата страна в света, преминала границата от 1 млн. заразени, след САЩ, Бразилия, Индия и Русия.