Букет и подарък граната за 8 март в Липецк

OFFNews 09 март 2023 в 10:52 2318 0

граната

Снимка Архив

Гранатата F-1

Гранати наред с цветята за женския празник 8 март изпрати неизвестен в руския град Липецк, съобщиха няколко канала в Телеграм. Полицията разследва поне три подобни случая.

Около 12 ч. букет и подарък са доставени от цветарски магазин на помощник-прокурор, който живеел на площад "Победа" в града. Кутията с подаръка съдържала граната F-1 с взривател и заплашително писмо.

Около 13,30 ч. букет с граната бил донесен на улица "Стаханов". Подаръкът бил предназначен за жена, която работи в местен цветарски магазин, но в момента е в отпуск по майчинство. Полицията решила да евакуира обитателите на къщата (общо 120 души били евакуирани) за всеки случай. Кутията съдържала една и съща граната F-1 без взривно вещество.

Час по-късно подобна пратка е намерена в магазин за цветя на площад "Победа". Цветята и гранатата били придружени от заплашителна бележка. Тази пратка също е трябвало да бъде доставена на жена, която е в отпуск по майчинство.

Все още не е известно кой е организирал масовата доставка на гранати. Възможно е това да е била жена - именно тя е занесла кутията с "подаръка" в първия цветарски магазин, откъдето след това е била доставена на помощник-прокурора. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови