БСП обяви служебния кабинет на Радев за реваншистки, обслужвал ГЕРБ и ДПС

OFFNews 01 август 2022 в 20:08 5570 3

Атанас Зафиров

Снимка Стоп кадър от bTV

Атанас Зафиров, заместник-председател на БСП

“Това правителство ще бъде реваншистки настроено, анти-БСП и по този начин ще бъдат обслужени интересите на ГЕРБ и ДПС.” Такъв коментар за състава на служебното правителство направи заместник-председателят на БСП Атанас Зафиров пред бТВ. Изявената позиция на Зафиров беше качена в сайта на социалистите в интернет.

По думите на заместник-председателя на БСП имената са очаквани.

“Прави впечатление масираното присъствие на членове на БСП в кабинета, и то хора, които са ярки критици както на ръководството, така и на последното управление”, посочи социалистът.

Напрежението между президента и БСП през призмата на състава на служебното правителство беше забелязано и извън червената партия. Евродепутатът Ангел Джамбазки, съпредседател на ВМРО коментира персоналния състав на кабинета така: 

"Прави впечатление, че министерско кресло получава отново Велислав Минеков, напусналият тройката на „Отровното трио“, подло оставил ги дуо. Другата интересна фигура е опозицията в БСП Крум Зарков, който ще поеме Министерство на правосъдието. Символно е и назначението на Антон Кутев за говорител на служебния кабинет. Разломът между Радев и БСП е явен."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5827

2

pisnamiotmutri

01.08 2022 в 20:53

E то като те издигат 20 ДС-та какъв да си освен слуга на ДС!? Руми Радев отдавна го играеше играч от схемата ''разделяй и владей'' нужен за аргументация и мотивация на електората на ГЕРБ и мобилизирането му за избори. Със слабо БСП също и ГЕРБ отслабва. Сега дразнителят е различен и сплашването е от друг тип.

11462

1

dardorel

01.08 2022 в 20:35

Скоро ще има активизиране на "кутевчета" във форума предполагам...Нека видим!