Британци бързат да се сдобият с немски паспорт

OFFNews Последна промяна на 01 март 2017 в 14:18 2902 0

Снимка rainbowsandlollipops.net

Много британци бързат да получат германско гражданство заради Брекзит, съобщава Би Би Си.

Дебатът за излизането на Великобритания от ЕС акцентира върху правата на имигрантите от Европейския съюз в страната, сред които 300 хил. германци. В същото време британците, живеещи в Германия, са около 100 000.

Много хора се тревожат какво ще се случи с тях след Брекзит. Деймиън Макгинес от Би Би Си посочва, че много британци бързат да кандидатстват за немско гражданство.

Той споделя, че един от въпросите, които негови британски приятели напоследък му задават, е: "Е, кога ще станеш немец?" Повечето или кандидатстват за немско гражданство, или броят дните до момента, в който ще имат необходимото време там, за да останат легално в страната.

Това е така, понеже никой не знае какво ще му се случи след като Великобритания напусне Европейския съюз. Млади хора, работещи на свободна практика, се притесняват, че ако имат нужда от визи, ще прекъснат работата си. Сред тях има и пенсионери, живеещи под наем, които са с фиксиран бюджет.

В очите на всички модерна Германия е бастион за толерантността, отбелязва Би Би Си - международна, демократична и отворена за емигранти. Има и хора, които критикуват канцлера Ангела Меркел за това, че допуска толкова много чужденци. Но за новите "британо-немци" страна, която приветства чужденци е привлекателна.

Самата Ангела Меркел определя Германия като "страна на имиграцията" и днес 20% от германците са с мигрантски произход.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !