Британското разузнаване: Руската 72-ра мотострелкова бригада се оттегля от позиции в Бахмут

OFFNews 13 май 2023 в 18:33 8383 1

Андрий Билецки

Снимка Туитър

Андрий Билецки, командир на тактическата група "Азов" (вдясно).

През последните четири дни части от 72-ра Отделна мотострелкова бригада на Русия вероятно са се изтеглили от позициите си на южния фланг на операцията "Бахмут". Украинските сили си възвърнаха поне един километър територия, пише в днешната си сводка за войната в Украйна британското военно разузнаване.

Районът има известно тактическо значение, тъй като е бил руски плацдарм от западната страна на канала Донец-Донбас, който маркира фронтовата линия през част от сектора.

72-ра Отделна мотострелкова бригада е част от 3-ти армейски корпус на Русия - формирование, създадено през есента на 2023 г. и обвинявано в нисък морал и ограничена бойна ефективност.

Разполагането му в такъв труден и важен от оперативна гледна точка сектор подчертава сериозния недостиг на надеждни бойни единици в Русия, се казва в съобщението.

Бойците от 3-та отделна щурмова бригада (3-та ОЩБр) на украинските въоръжени сили са разгромили части на 72-ра отделна мотострелкова бригада (72-ра ОМБр) на Руската федерация по време на настъпление край Бахмут, Донецка област, освобождавайки част от Украйна и пленявайки окупаторите, съобщи преди дни Андрий Билецки, командир на тактическата група "Азов", която е в състава на 3-та ОЩБр.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови