Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Британското разузнаване: Опитът на ген. Герасимов да се пребори с брадатите предизвиква подигравки

OFFNews 23 януари 2023 в 10:31 25795 7

война

Снимка Архив

Сергей Шойгу и ген. Валерий Герасимов

Началникът на руския генерален щаб Валерий Герасимов, който бе назначен за командващ на обединената група войски в Украйна, вероятно е започнал с опити за подобряване на дисциплината. Това се казва в доклад на британското разузнаване на 334 ден от войната.

Откакто пое командването, офицерите се опитват да забранят нестандартните военни униформи, пътуването с цивилни автомобили, използването на мобилни телефони и "нестандартните прически". Имаме предвид дебата за това дали могат да се носят бради на фронта, който бе отразен от руските медии през последните дни (един от участниците бе чеченският лидер Рамзан Кадиров).

Според британското военно разузнаване тези мерки са били посрещнати скептично, а най-много подигравки са били свързани с начина, по който войниците трябва да се бръснат. Собственикът на ЧВК "Вагнер" Евгений Пригожин заяви, че "войната е време за активните и смелите, а не за гладко избръснатите с телефони на склад".

Руските сили продължават да са в патова ситуация, понасяйки тежки загуби, а съсредоточаването на генерал Герасимов върху дребните нормативни аспекти вероятно ще потвърди опасенията на скептиците в Русия за способността му да промени ситуацията на фронта, сочи обобщение на британското разузнаване. Той, както и министърът на отбраната Сергей Шойгу, все по-често е описван като откъснат от реалността - съсредоточен върху представянето, а не върху съдържанието.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

205

7

REXX

27.01 2023 в 22:48

Какъв славянин може да бъде един циганин от Славяново ?

2051

6

Propaganda

24.01 2023 в 14:12

славянчо, алах акбару, аркадаш безроден!

Я ни обясни руслямските ценности на пути акбар, дето докара десетки ислямски джихади в нашата Европа, да колят и бесят невинното християнско население на Украйна???????

Я кажи за другите ислямски приятелчета на путин акбару от иранския мордор?????

Измет раССка!

Ние не сме славянин, промит съвецки робе,
ние сме Българи!

990

5

Славянин

24.01 2023 в 12:29

Много разбирачи, много злобари. Само да попитам вие всички тук славяни ли сте или сте еврей, а може би атлантико - психопати. Ако вашето еврейско и терористично НАТО случайно спечели войната, мислите ли че всичко ще тръгне по мед и масло? Не няма да тръгне, а всички вие както и аз и останалият славянски народ ще бъде унищожен. Един ден всички ние ще пишем на латиница, а кирилицата ще бъде забранена. Ако това ви харесва, да ви е честит новият фашистки режим.

900

4

Numenor

23.01 2023 в 17:07

Нищо ново под мрака на Мордор. Орките обичат взаимно да си налитат, явно поради тази причина държат да са поне избръснати. Че са си мизерници, са си. Само оркоробите, дето папкат говна и помия, са по-големи мизерници от мужиците.
Но големият проблем е в НАТО. Северноатлантическия алианс, вместо да се тутка, да вземе з 3 дни да изчисти северноазийските степи от мърлявата оркска паплач, дето от стотици години мърси с нозете си земята на човешката планета. А оркоробите може да продължат да си слугуват на китайци и севернокорейци, кеф им може и на моллите от Иран.

2550

3

alfakentavur

23.01 2023 в 12:54

Имаш други проблеми. "Тридневната" специална операция скоро ще стане на една година.

ЕТО ТОВА СА ПРОБЛЕМИ!

706

2

order

23.01 2023 в 12:24

Божеее... да имам проблемите на наглосакскиге разведки... до брадите ли го докараха и що не си се занимават с г.ей интелекта!!!

-529

1

6екеr4о

23.01 2023 в 11:56

Вай, вай, бедничкият! Негов прототип бе изигран от великолепния руски актьор Алексей Иванович Булдаков, Царство му Небесно, в трилогията Особеностите на руския национален риболов! Същата алкашка...
Те ватниците не погребват своите, направо ги заливат с бензин, та няма гробове да копаят, я, та дъртата алкашка се е загрижила за опрятния външен вид на подложените на бензинова терапия...
 
X

Да помогнем на украинските деца!