Британското разузнаване: На мобилизираните дават стари калашници, почти не стрелят

OFFNews Последна промяна на 31 октомври 2022 в 09:59 3508 1

калашници
Старите AKM стрелят с боеприпаси от 7,62 мм калибър, докато редовните бойни части на Русия са въоръжени предимно с пушки AK-74M или AK-12 с калибър 5,45 мм.

Министерството на отбраната на Великобритания заяви в понеделник в последния си разузнавателен доклад за конфликта в Украйна, че от средата на октомври насам Русия е разположила няколко хиляди новомобилизирани резервисти на фронтовата линия, които са предимно зле оборудвани и това тревожи много руски офицери.

Министерството каза, че руските резервисти често са оборудвани с оръжия като остарели автомати "Калашников" (АКМ), които са били въведени на въоръжение за първи път през далечната 1959 г. Много от тях вероятно са в едва използваемо състояние след лошо съхранение.

Отбелязва се, че това означава, че "руските логистици ще трябва да доставя два, а не едни вид боеприпаси за малки оръжия към позициите на предната линия".

"Това вероятно допълнително ще усложни вече обтегнатите логистични системи на Русия“, заключава британското военно министерство.

Старите AKM стрелят с боеприпаси от 7,62 мм калибър, докато редовните бойни части на Русия са въоръжени предимно с пушки AK-74M или AK-12 с калибър 5,45 мм.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-8847

2

евроатлантик

01.11 2022 в 12:58

И с какво наруших Правилата за коментиране? С това, че ви посъветвах да не препечатвате глупости без да ги проверите, което впрочем е задължителна практика в журналистиката? Препоръчах ви да прегледате, ако нямате сили да я прочетете, книгата "АК-47 - оръжието на ХХ век" на изтъкнат американски оръжеен експерт /429 стр., издадена от "Сиела" преди две години/. И какво направихте вие, изтрихте коментара ми, защото така е най-лесно.
И да, онова, което твърдях в началото е ноторен факт, колкото и да ви е мъчно!