Британският военен министър подаде оставка след обвинения в сексуален тормоз

OFFNews 02 ноември 2017 в 11:21 2251 0

Снимка Dinendra Haria/Rex

Британският министър на отбраната Майкъл Фалън подаде оставка, след като беше обвинен, че е поставил ръката си на коляното на журналистка по време на вечеря. 

Обвиненията дойдоха от журналистката Джулия Хартли-Брюър. Случката е от 2002 г. В понеделник говорителят на министъра коментира обвиненията, като посочи, че Фалън се е извинил за инцидента още тогава. 

Фалън отбелязва в мотивите към оставката си до премиера Тереза Мей, че през последните дни са се появили поредица обвинения към депутати в сексуален тормоз, включително и за негови действия в миналото. 

"През последните дни се появиха известен брой твърдения за членове на парламента, някои от които за моето поведение преди. Много от тях са фалшиви, но аз приемам, че в миналото не съм отговарял на високия стандарт, който изискват въоръжените сили, които имам честта да представлявам", пише Фалън, цитиран от Ройтерс и БТА. 

Самата радиоводеща написа в Туитър, че смята случая за приключен и че не се чувства жертва на сексуален тормоз, въпреки неприятния за нея инцидент.

Мей прие оставката на Майкъл Фалън и даде висока оценка за работата му като министър. Тя даде да се разбере, че ще предприеме действия при доказателства за сексуални посегателства. 

Разкрития за сексуални посегателства започнаха масово след скандала с Харви Уайнстийн, който беше обвинен в сексуален тормоз и изнасилвания. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews