Британски генерал обяви, че Кралската морска пехота е участвала в спецоперации в Украйна

OFFNews 13 декември 2022 в 19:05 6236 6

пехота

Снимка Туитър

Морската пехота и нейните тайни мисии.

Високопоставен британски генерал признава пред "Таймс", че Кралската морска пехота е участвала в тайни операции в Украйна. 

Генерал-лейтенант Робърт Магоуън, който преди това командваше морската пехота, обяснява, че морската пехота участва в операции в "изключително чувствителна среда" и мисиите са свързани с "високо ниво на политически и военен риск".

В статия в официалното издание на Кралската морска пехота, цитирана от Би Би Си, той описва как 350 морски пехотинци са помогнали за евакуацията на британското посолство от Киев в Полша по-рано през годината. През април те се завръщат в Киев, за да охраняват посолството, тъй като Великобритания се опитва да възстанови дипломатическото си присъствие след оттеглянето на руските войски.

Британското министерство на отбраната вече призна за присъствието на пехотинци в Украйна за защита на служителите на посолството (според съобщенията става дума за до 30 души). За първи път обаче военните признават, че британски войници са участвали в специални операции в Украйна.

В допълнение към участието в операциите Магоуан похвали ролята на морските пехотинци в обучението на украинските военни. Още в началото на годината вестник "Таймс" съобщи, че британски специални части са в Киев и помагат за обучението на местните войски.

"През това лято участвахме активно в обучението на стотици украински войници. Планираме да обучим и украински морски пехотинци", каза Магоуан.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-5840

6

НАТО е некадърно се видя, правят ги смешни. А трафопостовете, п линиите и магистралите трябваше още февруари да гръмнат, грешка на руснаците е, че не го направиха тогава. Но и в това се вижда кой щади цивилните и кой бомбандира Донецк хаотично. И най- тъпия американец вече може сам да си направи изводите вече.

345

5

Джендо Джедев

14.12 2022 в 08:56

Пешко,

Видяхме я Рашка на какво разказва играта - на трафопостове, помпени станции, перални и тоалетни чинии. На бойното поле нещо не й върви. Що така? ;) С една Украйна не може да се оправи вече 10 месеца, какво остава за НАТО... :D

-5840

4

Окрайна сама се съпротивлявала на Русия, приказки за идиоти. Русия разказва играта на цялото некадърно НАТО. Това заглавия просто потвърждава факта и за най- малоумните.

345

3

Джендо Джедев

14.12 2022 в 07:45

А не, бе, ще си оставят посолството и персонала без охрана!

12078

1

edin slep

13.12 2022 в 19:27

Много се радвам, Британия помни едни друг луд как само преди 80 години бомбардираше Лондон.