Британската кралица Елизабет подкрепи Мегзит, чака се последната й дума

OFFNews 13 януари 2020 в 22:34 5080 2

Снимка CityNews 1130

Британската кралица подкрепи желанието на херцога и херцогинята на Съсекс да започнат нов живот. Неотдавна Хари и Меган неочаквано за всички се отказаха да изпълняват ангажиментите си в качеството им на старши членове на кралската фамилия, предаде Би Би Си.

В понеделник кралицата събра високопоставените членове на кралската фамилия в двореца Сандрингам, за да обсъдят бъдещата роля на принц Хари и Меган, които по-рано заявиха, че искат да бъдат финансово независими.

„Независимо от това, че ние бихме предпочели те да останат пълноценни членове на кралското семейство, ние уважаваме и разбираме желанието им да живеят по-независим живот и при това да останат ценна част от нашето семейство“, е посочено в изявлението на кралицата.

Според нея на срещата е достигната договореност за преходния период, в рамките на който Съсекските херцог и херцогиня ще прекарват част от времето си в Канада, а другата част във Великобритания. Колко ще продължи този период е неизвестно.

„На моето семейство му предстои да реши сложни въпроси, пред нас има още много работа, но аз помолих окончателните решения да бъдат приети в близките дни“, пише в края на кралското изявление.

В срещата в двореца Сандрингам участваха бащата на Хари принц Чарлз и по-големият му брат принц Уилям. Предполагаше се, че съпругата на Хари Меган ще се включи в телефонен разговор.

Членовете на кралската фамилия обсъдиха последствията от отказа на Хари и Меган от изпълнението на задълженията им на старши членове на семейството, каква сума ще получават те от двореца, титлите им, както и детайлите от търговските споразумения, които ще им бъде позволено да сключват.

„Кралицата поиска решението да бъде взето в рамките на следващите няколко дни. Но тези решения е напълно възможно да бъдат преразгледани в близките месеци и години“, коментира Джони Даймънд, кореспондент на Би Би Си по въпросите на кралското семейство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

2

Стефан

14.01 2020 в 05:37

Да беше пукнала навреме ли ...
Ще бъде смешно, как "обединеното" "кралство" спира да бъде хем обединено, хем кралство.

20699

1

Новак

14.01 2020 в 03:56

Това вече започва да прилича на водевил. След няколко месеца от Великобритания може да е останало само част от острова, а те си играят на титли, разпределение на правомощия и т.н.
Но пък и на Елизабет сигурно не е лесно да бъде коронована като кралица на империя, а да остави на сина си кралство по-малко от това на Хенри VIII.
 
X

Подкастът на OFFNews