Бригадата на 'бучинските убийци' загуби повече от 90% от хората си

OFFNews 18 септември 2022 в 11:45 30801 14

Буча

Снимка facebook профил на Володимир Зеленски

Буча бе сгазена от руската войска.

64-та бригада на руската армия, участвала в изтезанията и убийствата на украинци в Буча, е загубила над 90% от личния си състав, се посочва в сутрешния доклад на Генералния щаб, цитиран от УНИАН.

"64-та мотострелкова бригада от Източния военен окръг загуби повече от 90% от личния си състав - убити, ранени, дезертьори и уволнени - в резултат на отказа си да участва в бойни действия", съобщи ГЩ.

През юли анализатори от Института за изследване на войната твърдят, че Кремъл може да е унищожил бригадата, за да прикрие зверствата в Буча.

На 24 февруари сутринта Русия започна пълномащабна война срещу Украйна. Бомбардирани бяха военни обекти, а след това бе атакувано цивилното население, по-специално в района на Киев. Някои селища бяха окупирани от руските войски, включително Буча, отбелязва УНИАН.

В началото на април Буча бе освободена. В града са открити масови гробове със стотици местни жители. По телата на убитите са открити следи от насилствена смърт. По улиците лежаха трупове на застреляни, включително жени. Направени са опити мъртвите да бъдат изгорени.

Кметът Анатолий Федорук заяви, че противниците са убили повече от 400 местни жители. Окупаторите изнасилват деца и възрастни, а военните все още намират телата на измъчвани хора. Група жени и момичета са държани в мазето на една къща в продължение на 25 дни. Девет от тях вече са бременни.

Руският президент Владимир Путин похвали "героизма и храбростта" на 64-та мотострелкова бригада на руската армия, извършила клането в Буча. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

710

14

Д-р Мазникуров

19.09 2022 в 07:51

Бай Пешо ти глей у ПеУник да ти не дойдат "АсвАбАдители" на гости че тогаз жална ти майка, тъпак :) ! Че ти дигнат и компутеро, нищо че е кьопав и бавен, па ти оди им обяснявай че си от Тех, и че се бориш за успеха на специалната терористична Аперация :) ! И на булята ти фустата че вдигнат, ама ти там ще помагаш, ще им светиш с фенерче че да им е по-лесно на сибирските пияни тънкопишковци :) ... Жалък майцепродавец си ти, кретен и руски малък наХ_йник ... И този убитак order4 също, дето ти приглася :)

9030

13

Ivan Terziysky

19.09 2022 в 06:55

На всички рубладжийчета да им припомня, че това според путкин не е война, а специална военна операция. Т.е. рушняците не са воини, а терористи. За тях женевски споразумения не важат! Те са за военнопленници, както е при ВОЙНА! А тук няма война, а специална воен......... Така че за терористи няма милост! Няма и Женева. Официално военнопленници няма, а само наемници. Хе-хее!

924

11

Diogen

18.09 2022 в 21:37

Бай Пешо, защо не вземеж да се гръмнеш и да спреш глупостите си. Не разбираш ли, че мозъкът ти е заприличал на руска гъба. Стой си в Пелник и не се обаждай.

2073

9

Johnny B Goode

18.09 2022 в 20:19

Ордерчо, ти си най-голямото доказателство за окаяното психиатрично здраве в БГ което така добре си описал.

22548

6

dolivo

18.09 2022 в 18:48

ако екранно име Беловеждов намеква за зверства ба украински власти над руско етнически украинци, това си е отделно разследване

геноцид се дефинира най добре от ООН. такъв е нямало в Крим. Да е имало съседски дрязги с престъпления от мащаб под фона на стандартната криминалност.

вместо да сменяш темата, да се фокусираме на агресора и методите му. Като се установят методично всички данни, ще обявим първо военни престъпления в особено голям мащаб, а след това опит за геноцид на невоенно население. Защото да се държиш към група хора като със животни, е изтребление и геноцид.

Продължавай да сменяш темата като пробутваш бълвоч сравняваща криминални прояви с военни престъпления в особено голям мащаб

жалък трол, или заблуден полуидиот

10298

5

AntiZ

18.09 2022 в 17:37

Беловеждьов, тук сме се сбрали не чак такива моралисти като теб. Даже ич! Като те махнем теб и 1-2 бр. трол и полезен идиот, другото дружно мразим руснята и се радваме да гледаме разчленените им телеса в телеграм каналите. И много се радваме на тия, които им го причиняват. Не ми се прави на по-католик от папата!
 
X

Да помогнем на украинските деца!