Бременна с петте ѝ деца намерени мъртви след ритуал по екзорсизъм в Панама

OFFNews 17 януари 2020 в 11:11 4991 1

Телата на 7 души бяха открити в масов гроб в област в Северозападна Панама, която е контролирана от религиозна секта, съобщава Би Би Си.

Сред покойниците са бременна жена и пет от децата ѝ.

Властите смятат, че сектата е приложила ритуал по екзорсизъм (изгонване на демони) върху жертвите. Ритуалът включвал задържане против волята на хората, малтретирането им и убийства, ако те не се покаят от греховете си.

15 задържани са оцелели. Ранени са, но са освободени.

10 души са арестувани по подозрения в убийство.Сред тях има и непълнолетен. Задържаните трябва да се явят пред съда днес или в събота. Източник на AFP твърди, че един от тях е бащата на откритата мъртва бременна жена.

Гробът бил открит, след като местни хора сигнализирали властите миналия уикенд за семейства, държани против волята им от ръководена от местни хора църква. Мястото, където са намерени телата, се намира на около 250 км от Панама сити. Районът се контролира от религиозна секта, наречена "Нова светлина от Бог".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11730

1

Батко

17.01 2020 в 16:15

Сектантите трябва да се преследват и никаква търпимост! Те се крият зад мазни приказки за "свобода на религията", но това е истинското им лице. ДАНС да действа, те са и у нас!