Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Брекзит остави шофьори без сандвичи

OFFNews 12 януари 2021 в 19:49 2723 0

Гранични полицаи отнемат сандвичите с шунка и сирене на шофьорите на камиони, идващи от Обединеното кралство, показва видеорепортаж, заснет от нидерландската телевизия NPO 1. 

Мярката се налага, след като Великобритания напусна Европейския съюз на 31 декември 2020 г. След Брекзит Обединеното кралство загуби редица привилегии, с които се ползваше по време на 47-годишното си членство в ЕС. Наложи се и забрана за внасяне на храни в Европейския съюз, съдържащи месо, млечни продукти, риба и други. Това е и причината традиционният сандвич с шунка и сирене вече да е забранен. 

В клипа се вижда как граничен полицай спира камион, а шофьорът се оказва доста изненадан, когато му е съобщено, че трябва да му се конфискува храната. 

Шофьорът на камиона пита дали може да запази поне хляба, но митничарят отговаря, смеейки се: "Добре дошли в Брекзит, сър, съжалявам". 

Отдел на Министерството на околната среда, храните и селските въпроси заяви: "Шофьорите, пътуващи до ЕС, трябва да са наясно с допълнителните ограничения за личен внос. Ако носите забранени предмети в багажа си или превозното средство, то те ще бъдат конфискувани."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!