Божков в 15:10: Кацнах. Имам среща с бухалките

OFFNews 25 август 2023 в 14:55 8653 2

Снимка Flightradar24

Boeing 737 на компанията Fly Dubai, с която се очаква у нас да се завърне бизнесменът Васил Божков, пристигна на летище София. Репортери очакват на ВИП изхода да разберат дали с полет FZ1757 наистина се прибира шефът на "Нове холдинг" и дали изобщо е в самолета. Там има полицейска охрана.

"Кацнах. Имам среща с бухалките" - написа във фейсбук Васил Божков около 15:10  ч. българско време.

Все още няма официално потвърждение дали бившият хазартен бос е бил в самолета. Камери пред летището показаха конвой от три коли на терминала, една от които на Гранична полиция. Малко след това агенция "Пик" пусна снимка, на която Васил Божков върви към кола на Гранична полиция, a зад него се вижда самолет на Fly Dubai.

Малко преди да кацне у нас, самолетът от Дубай изключи транспондерите на височина 1669 метра и при скорост 407 км/ч. Така в портала Flightradar24 точният момент на кацането не може да бъде фиксиран, както и не може да се проследи на коя стоянка ще рулира машината.

В 14:57 часа местно време самолетът кацна. Репортери го очакват на ВИП-а, където има и необичайно за обикновеното струпване на полицаи. 

Очаква се още със стъпването си на българска земя или най-късно при явяването му на пункта за паспортен контрол Божков да бъде задържан и отведен при прокурор, за да му бъде повдигнато обвинение. Ако Божков не пътува като редовен пътник, а е екстрадирано лице, тогава задържането му ще стане още на стълбичката на самолета.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4642

2

ctef

25.08 2023 в 15:34

Да не стане като с ареста на Тръмп ;-)

788

1

jorj

25.08 2023 в 15:21

Целият народ чака един престъпник и кремълски доносник, който заедно с господарите си го е обрал като бустан и го е натирил в г - за на географията на ЕС!!!!! Голямо събитие! Но, хората невиждат, реално какво става и пак ще бъдат баламосани и ограбени! Е, нищо важно е да стават големи събития, вчера с алексейчо, днес с василчо а утре с румбата льотчика!
 
X

Да помогнем на украинските деца!