Борис Джонсън прекара нощта в реанимация, остава на кислородна терапия в болницата

OFFNews 07 април 2020 в 10:31 4481 1

Борис Джонсън

Премиерът на Великобритания Борис Джонсън, който е с коронавирус, е прекарал нощта под лекарско наблюдение в интензивното отделение. Той не е на вентилатор за обдишване, но е поставен на кислородна терапия и ако неговото състояние се промени, правителството ще направи официално изявление, каза началникът на кабинета Майкъл Гоув, цитиран от в. "Гардиън".

"В екипа на болница "Сейнт Томас" са едни от най-добрите доктори в странат. Докторите, сестрите и другия персонал ще вземат подходящите медицински решения и имат пълната ни подкрепа", каза още Гоув пред БиБиСи.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че е поискал от две от водещите “брилянтни” американски компании да помогнат за лечението на Борис Джонсън. Той не посочи имената на компаниите, но каза, че им е наредил да се вържат с Лондон незабавно. Свързахме се с всичките доктори на Борис и ще видим какво ще се проведе, каза още Тръмп.

Джонсън е в болница от неделя, а от вчера е в реанимация.

Политическият кореспондент на Би Би Си Крис Мейсън съобщи, че Джонсън е преместен в интензивнотото отделение, за да е близо до медицинския вентилатор.

Джонсън е помолил външния министър Доминик Рааб да го замества.

Британсият премиер бе откаран в "Сейнт Томас", която се намира срещу "Даунинг стрийт", около 8 вечерта в неделя. Това е станало по настояване на неговия лекар заради "неотшумяващи симптоми" на коронавируса и продължаваща висока температура.

До вчера се твърдеше, че Джонсън влиза там за рутинни тестове.

Министър-председателят бе диагностициран с Covid-19 на 27 март и досега бе на домашно лечение в резиденцията си на "Даунинг стрийт". Междувременно се разболя и приятелката му, която очаква дете. Тя съобщи вчера, че след седмица на легло се чувства напълно възстановена.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови