Борис Джонсън призова за протест пред руското посолство в Лондон заради Сирия

OFFNews 11 октомври 2016 в 21:12 8443 26

Борис Джонсън

Външният министър на Великобритания Борис Джонсън предупреди Русия, че рискува да бъде отхвърлена от международната общност, ако продължи да бомбардира цивилни цели в Сирия. 

Джонсън призова антивоенни движения да започнат протести пред руското посолство в Лондон срещу случващото се в Сирия, което министърът определи като "военни престъпления".

"Определено бих искал да видя демонстрации пред руското посолство. Къде са Stop The War Coaltion? Къде са?", попита той. 

Stop The War Coaltion е британска неправителствена организация, станала популярна с антивоенните си протести за войните в Ирак, Афганистан и Либия.

Трябва да намерим изобретателен начин помощта да стигне до Алепо. Няколко страни вече заявиха, че трябва да се увеличи натиска над Асад чрез санкции, като в същото време се увеличава чрез санкции и натискът над Русия, подчерта Борис Джонсън. 

Руското външно министерство побърза да коментира изявлението на Джонсън, като обяви, че изпитва срам от думите му. 

Очевидно, Борис Джонсън е преминал от думи към дела и използва оръжието, с което заплашваше Русия - срам. Нас наистина ни е срам от него, посочи пред РИА Новости говорителят на руското външно министерство Мария Захарова. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

77927

27

El Commandante

12.10 2016 в 11:11

Основната грешка в разсъжденията ти е че свеждаш избора до ЕС или Евразия, а то не е така и с времето ще се убедиш колко ти е непознато това добиче геополитиката...