Бомби от Втората световна война уплашиха жители на Лондон и чешкия град Опава

OFFNews 24 март 2015 в 08:43 1900 0

Бомби от Втората световна война уплашиха жители на Лондон и чешкия град Опава

Бомба от Втората световна война, открита на строеж в югоизточен Лондон, наложи евакуацията на две училища и няколкостотин души, съобщиха местните власти.

Бомбата, която е с дължина метър и половина и тегло 455 килограма, е престоявала в продължение на 70 години под старчески дом в гъсто населения квартал "Бърмъндзи". Установено е, че тя е германска и е останала от времето на Втората световна война. Това потвърди говорителка на военното министерство и увери, че сапьори продължават работата си по обезвреждането на бомбата, съобщава БНР.

В същото време невзривена бомба от войната откриха и в чешкия град Опава. Около 1000 души бяха евакуирани, след като строителни работници се натъкнаха на опасния взрев, предаде Асошиейтед прес.

От полицията съобщиха, че бомбата с тегло от няколко десетки килограма е била открита в гъсто населен квартал. Няколко улици в близост до мястото са били затворени. От градската управа казаха, че бомбата вероятно е от Втората световна война и полицията работи по обезвреждането ѝ.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови