Болницата в Ротердам е била предупредена за ненормалното поведение на студента-стрелец

OFFNews 29 септември 2023 в 13:49 2066 0

Ротердам

Снимка ЕПА/БГНЕС

СТудентът-стрелец е бил известен на полицията с неадекватното си поведение.

Нидерландските власти са предупредили за ненормално поведение на мъжа, отговорен за двойното нападение с огнестрелно оръжие, извършено вчера в Ротердам, съобщават местни медии, цитирани от Франс прес и БТА.

По-рано тази година прокуратурата е изпратила писмо до университетската болница "Еразъм" за студента по медицина, заподозрян, че е застрелял съседката си, нейната 14-годишна дъщеря и преподавател в болницата.

Фуад Л. се е държал по предизвикващ тревога, "психотичен" начин, е написала прокуратурата до университета в електронно писмо, чиято автентичност е потвърдена от нидерландската обществена телевизия. Прокуратурата съобщава за случай, в който мъжът е лежал полугол върху купчина листа в градината си и се смеел неистово.

Според същия източник властите са изследвали и съдържанието на мобилния телефон на 32-годишния мъж, в който са открили снимки на хора, намушкани с нож, както и крайнодесни пропагандни материали.

"Предполагаме, че това ще повлияе на решението Ви дали той може да получи медицинска степен", пише прокуратурата в електронното си писмо.

Началникът на полицията Фред Вестербек обясни пред медиите, че стрелецът арестуван в болницата с оръжие в ръка. Самоличността му не бе съобщена и мотивът за стрелбата все още се изяснява.

Той първо застрелял 39-годишна жена и сериозно ранил нейната 14-годишна дъщеря в апартамент близо до жилището на заподозрения. Момичето по-късно починало от раните си. След това стрелецът отишъл в близкия медицински център "Еразъм", където застрелял преподавател в университетската болница. Нападателят предизвикал пожари на двете места, които били угасени бързо, но предизвикали паника сред персонала на болницата. Служителите се опитвали да евакуират пациентите, някои от които били на легла с колелца, а други - на носилки.

Мотивите на нападателя все още не са известни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика