Quantcast

"Боко Харам" извърши масово клане в нигерийския град Бага

OFFNews Последна промяна на 10 януари 2015 в 19:05 32045 16

Стотици тела, твърде много, за да бъдат преброени, лежат в нигерийския град Бага, след атаката на терористичната групировка „Боко Харам” тази седмица , която международната неправителствена организация за защита на човешките права „Амнести интернешънъл” нарече „най-смъртоносното масово клане” в историята на „Боко Харам”, пише The Guardian.

„Силите на реда отвърнаха мигновено, като изпратиха значителни военни сили и средства в града и извършиха въздушни удари срещу позиции на екстремистите”, заяви представител на нигерийското правителство.

„Човешкото клане, което терористите от „Боко Харам” извършиха, беше невиждано”, каза говорителят на бедно въоръжената цивилна група в Бага, която също се бори с екстремистите.

Ако всичко това е вярно, то тогава „то маркира обезпокоителна и кървава ескалация на неспиращите атаки на „Боко Харам”, подчерта "Амнести интернешънъл".

По данни на организацията жертвите са вече около 2000. В края на миналата седмица терористите завладяха ключова военна база край границата с Чад, в близост до Бага и атакуваха града. Ислямистите нападнаха отново в сряда. Под заплахата голяма част от жителите са се опитали да избягат в съседен Чад, но и много не са успели. Повечето от убитите са най-слабите - тези които не са успели да избягат като деца, жени и възрастни, разказват свидетели.

По-рано днес най-малко 19 души загинаха при самоубийствен атентат, извършен от момиченце на десетина години. Детето взривило привързаната към него бомба на оживен пазар в град Майдугури, в североизточна Нигерия, по обед, когато пазарът e претъпкан.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11.01 2015 в 19:47

Това клане ми прилича на клането в Батак. Жертивите са същата бройка и също са жени деца и старци.
Изродите никога няма да свършат.
http://youtu.be/WzVur6pYn3U
Текст: Иван Вазов
Музика и изпълнение: рок група Епизод

11.01 2015 в 17:22

А на бас, че нито един буден гражданин и радетел за европейски ценности, човешки права и свобода на словото, няма да си направи блуза "Аз съм нигериец".

11.01 2015 в 15:52

В момента Андерш Брейвияк тренира в тристайния си апартамент - килия, с интернет и фитнес и доволно потърква ръце "казах ли ви..."

11.01 2015 в 11:26

ти си рядко тъп и безмозъчен олигофрен - просто срам за човешкия род

11.01 2015 в 09:36

Ето това е потресаваща новина-много сайтове изобщо не си направиха труда,да я публикуват.Убийствата,терора са еднакво гадни,навсякъде по Света.За Франция,говорихме и писахме много,целият Свят настъхна.Това,което се случва в Нигерия,остана извън светлините на прожекторите.Терорът там започва на 3.1./за тази година/.Опожарени и изклани са над 16 села.Някак мимолетно се спомена за"подвизите"на ИДИЛ,преди ЧНГ.И там,за няколко дни бяха избити над 1500 души./150 жени и деца бяха хвърлени в кладенци,ползвани за източник на питейна вода!/10 годишна,взривявайки себе си,избива над 20 човека,пак в Нигерия.....Страшно е.Мащабите и жестокостта са ужасяващи.Да не преекспонираме трагедията на френския народ,която е безспорна.Да преклоним глава пред хилядите жертви на ислямисткия терор,извън Европа.
И кога,най-накрая,ще се вземат мерки,за да се спре с този ад!?

10.01 2015 в 23:04

Кънчо,мисля че са през2016,но не съм сигурен.Преди малко си е отишъл от света мой близък и тръгвам.Лека.

10.01 2015 в 22:28

Не виждам решение.Особено на фона на всичко ,което става по света.Не ми харесва желанието на цитираните от мен държави да импровизират ситуационно и да изкарват на показ такива "умни" анализи, като този на Лимонов и Шефа по геополитика на Акадимията на науките на Русия.В този смисъл е недоволството ми.А Оланд мисля че е твърде невзрачен,за да се помага на Саркози по този начин.Аз лично изключвам тук конспирацията,още повече ,че САЩ и Европа ,стремейки се към обща политика по горещите точки и ангажирани със собствените си проблеми,едва ли ще поставят на карта отношенията си ,макар и да не се долюбват съвсем.

10.01 2015 в 21:54

"Подкрепата" на думи е цинизъм.

А Укро-стан как го подкрепят вече половин година? Освен с курабийките на Нуланд? А да, имаше и едни "полеви пакети" с изтичащ срок за употреба и напикани одеала от Канада.