Бойко Коцев влиза в управата на Международната банка за икономическо сътрудничество

OFFNews 11 април 2018 в 14:27 3392 0

Бойко Коцев

Правителството издигна кандидатурата на досегашния ни посланик в Москва Бойко Коцев за член на УС на Международната банка за икономическо сътрудничество с мандат до 5 години, съобщи пресслужбата за Министерския съвет.

В качеството си на член на УС на МБИС представителят на България ще участва в оперативната дейност и управлението на банката и ще отстоява финансово-икономическите интереси на страната ни.

Бойко Коцев е с богата дипломатическа биография и притежава широка експертиза, авторитет и професионално признание в областта на международните отношения, посочват от пресслужбата.

Международната банка за икономическо сътрудничество е в процес на трансформация за превръщането ѝ в модерна международна банка за развитие. Банката обръща особено внимание на проекти в сектори, които генерират растеж и са приоритетни за развитието на икономиките на страните членки – България, Виетнам, Полша, Монголия, Румъния, Русия, Словакия и Чехия. В стратегията й за България приоритет е кредитирането в сферата на промишлеността, селското стопанство, търговията, транспорта и банковия сектор, уточняват от правителствени пресцентър.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови