Блокада на Суецкия канал за осъдени на смърт футболисти хулигани

09 март 2013 в 15:46 2887 0

Агитката на
Агитката на "Ал Ахли" ликува, след като през януари съдът сне обвиненията от техни фенове за миналогодишния сблъсък. Снимка: ЕРА / БГНЕС

Жители на египетския град Порт Саид се опитаха днес по обед да блокират с моторни лодки Суецкия канал, предаде РИА Новости. Те протестират срещу смъртните присъди на 21 осъдени на смърт футболни хулигани заради кръвопролитните безредици, избухнали по време на футболен мач на градския стадион преди година, при които загинаха десетки хора.

В същото време хиляди жители на пристанищния град излязоха по улиците на Порт Саид в протест срещу присъдите за фенове на местен футболен клуб, които според тях са „несправедливи и политизирани”.

Междувременно в Кайро фенове на столичния футболен отбор „Ал Ахли” опожариха клуб за отдих за служителите в полицията, разположен в квартал Замалик. Кайровските фенове на свой ред са недоволни от присъдите на останалите 28 подсъдими.

 Сградата на египетската футболна федерация беше запалена след новината за присъдите.

 В трагедията в Порт Саид миналата година загинаха 74 души. Освен 21 смъртни наказания, в процеса бяха прочетени присъди с тежест между една година зад решетките и доживотен затвор. Има и оправдани.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!