Близо 100 българи са блокирани в Дубай

OFFNews 18 април 2024 в 14:47 1632 1

Снимка БТА/АП

Близо 100 българи са блокирани на летището в Дубай, след като Обединените арабски емирства бяха обхванати от силни дъждове, които предизвикаха наводнения. Аерогарата остана под вода, а полетите бяха отменени.

Днес беше възобновено приемането на пристигащи полети на Терминал 1, използван от чуждестранни превозвачи, но трафикът все още е нарушен.

Антонина Цанкова се намира в Дубай. Тя е част от групата българи, които трябвало да кацнат у нас около 20 ч. в сряда, предава Нова. 

Сънародниците ни обаче вече 11 часа обаче стоят на летището. Консулът на България ги е посетил и им донесъл храна и вода.

Антонина разказа, че по време на наводненията такситата в Дубай искали космически суми за превоз, които варирали между 350 и 600 лв. Налагало се туристите дори да наддават, за да се качат в такси. Метрото също било под вода.

Пороите предизвикаха наводнения на самолетните писти и хаос на второто по натовареност летище в света. От ръководството призоваха пътниците да не идват на аерогарата, ако не е крайно наложително.

Според властите в Обединените арабски емирства това са най-проливните валежи от 1949 г. насам.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

1

Зла свекърва

18.04 2024 в 20:55

Хубав град са построили, ама са пропуснали да му сложат канализация. Дето се вика, ще вали веднъж на двадесет години, ще го почакат да се оттече.

Ама напоследък почна да вали повече от веднъж, дори в рамките на годината. Такива са неудобствата от превръщането на пустинята в рай.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки