Бившият партньор на Мелони слиза от ефир заради нецензурни намеци към журналистка

OFFNews 25 октомври 2023 в 10:24 1158 2

Мелони

Снимка АП/БТА

Двамата партньори преди разрива.

Бившият житейски партньор на италианския премиер Джорджа Мелони - журналистът Андреа Джамбруно, няма вече да е водещ на програма по италианската телевизия "Рете 4" на медийния холдинг "Медиасет", собственост на клана Берлускони, предаде АНСА, цитирана от БТА.

Джамбруно обаче ще остане в редакционния екип на предаването "Дневникът на деня", което водеше допреди седмица.

Журналистът бе замесен в скандал, след като негови думи, записани извън ефира в телевизионното студио, бяха пуснати в сатиричната и разследваща програма "Стриша ла нотиция" по телевизия "Канале 5" на "Медиасет". В извънефирните записи Джамбруно използва нецензурен език, отправяше настойчиви комплименти към журналистка в студиото, говореше за секс тройка и секс четворка, за любовна връзка, правеше съпоставки, разтълкувани в ущърб на премиера Мелони.

След излъчването в две последователни предавания на тези записи италианският премиер обяви в акаунтите си в социалните мрежи, че слага край на връзката си с Джамбруно. Той пък за една седмица сам реши да не води предаването "Дневникът на деня". Заради извънефирните му изказвания се спекулираше, че Джамбруно дори ще бъде отстранен от "Рете 4". А заради поведението му са подадени и два сигнала от различни асоциации, които ще бъдат разгледани във Федерацията на италианските журналисти.

Джамбруно си спечели доста критики и в миналото с редица свои изказвания в ефир. Едно от тях бе разтълкувано като опит да оневини изнасилвачите и да набеди жените, станали жертва на посегателства, че сами са си виновни. Самият Джамбруно тогава каза, че думите му не са били разбрани правилно, а Мелони се наложи да го защитава по време на пресконференция.

Сегашният скандал провокира шеги и пародийни видеа в социалните мрежи, но предизвика и много коментари за това дали един журналист трябва да се държи по този начин дори извън ефира. Породиха се и въпроси дали записаните извън ефир изказвания на журналисти трябва да бъдат излъчвани после по телевизията.

Според някои медийни коментари скандалът с Джамбруно целял да нанесе удар по репутацията на премиера Мелони. Някои медии дори предположиха, че ударът е бил замислен от клана Берлускони, който контролира и партията "Форца Италия", недоволна, че играе второстепенна роля в управляващата коалиция, ръководена от партията "Италиански братя" на Мелони. Представители на семейство Берлускони и на "Форца Италия" опровергаха този прочит на ситуацията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

870

2

Constanza

25.10 2023 в 11:11

Когато си публична личност, си публична личност.

400

1

демотиватор

25.10 2023 в 10:35

Сиреч цензура има, дори за думи "извън ефир". Пък тя, цензурата, нали беше лоша и даже я нямаше вече уж, щото "свобода на мнението" и пр.?!
Как да си не спомним и подобния случай с един наш (бивш) народен представител, известен и с изобразителното си изкуство...
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки