Бивши танцьорки на Лизо винят певицата в сексуален тормоз и нездравословна работна среда

OFFNews 02 август 2023 в 15:54 2778 0

Лизо

Снимка Интернет

Скандалната Лизо не се срамува от външния си вид и непрекъснато демонстрира разкрепостеност.

Три от бившите танцьорки на скандалната Лизо - Ариана Дейвис, Кристъл Уилямс и Ноел Родригес, съдят поп звездата за сексуален тормоз и създаване на агресивна работна среда. Искът включва твърдения за сексуален, религиозен и расов тормоз, дискриминация, нападение, незаконно задържане и срам от мазнините, съобщи Би Би Си.

Певицата все още не е отговорила на обвиненията.

Според подадения в Лос Анджелис иск танцьорките са били "принудени да търпят сексуално унизително поведение" и са били "притискани да участват в сексуализирани шоута" между 2021 и 2023 г.

Сред твърденията срещу Лизо, чието истинско име е Мелиса Вивиан Джеферсън, е, че тя "принудила Дейвис да докосне гърдите" на една от изпълнителките в нощен клуб в Амстердам и Дейвис в крайна сметка се съгласила, "страхувайки се, че отказът може да навреди на бъдещето ѝ в екипа".

Лизо (известна, наред с други неща, с това, че се възхищава от себе си и от тялото си), заедно с хореографа Таниша Скот, е обвинена, че е критикувала Дейвис за теглото ѝ по време на турнето.

Дейвис била попитана дали страда от някакви проблеми, като е обяснила интереса си с това, че изглежда не работи на пълни обороти. Въпреки че въпросите не са били зададени директно, тя е останала с впечатлението, че трябва да обясни защо е напълняла и да разкрие подробности от интимния си живот, за да не бъде уволнена.

В иска се твърди също, че ръководителката на резервния танцов екип Ширлийн Куигли е налагала християнските си убеждения на изпълнителите и е порицавала тези, които са се занимавали с предбрачен секс.

Ищците също така обвиняват Куигли, че открито е обсъждала девствеността на една от бившите танцьорки и е писала за това в социалните мрежи.

Обвинения в расова дискриминация са отправени и срещу ръководството на продуцентската компания Big Grrrl Big Touring, Inc. Ищците твърдят, че чернокожите членове на танцовата компания са били "третирани по различен начин" от останалите членове на екипа, като ги обвиняват, че са "мързеливи, непрофесионални и с лошо отношение".

Лизо и нейната продуцентска компания са обвинени още, че не са им изплатили дължимите заплати по време на част от европейското турне на певицата.

В иска се твърди, че по време на европейското турне на ищците са били предложени само 25% от седмичното им възнаграждение за пътуване за дните, в които не са имали участия, вместо обичайните 50%, и им е било забранено да работят по други проекти по време на турнето.

Дейвис и Уилямс са уволнени от танцовата компания, а Родригес сама подава оставка, недоволна от отношението към колегите си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика