Бивш шеф на ДАНС: Путин се чувства притиснат в ъгъла, търси решение истерично

OFFNews 25 септември 2022 в 09:54 8241 4

Цветлин Йовчев

Снимка Архив

Ако Путин не види изход да излезе от тази ситуация, напрежението ще ескалира, смята Цветлин Йовчев

Поведението на руския президент Владимир Путин изглежда истерично и недобре обмислено. Той се чувства притиснат в ъгъла и панически търси решения, коментира бившият вътрешен министър и шеф на ДАНС Цветлин Йовчев. 

Според него, ако Путин не види изход да излезе от тази ситуация, напрежението ще ескалира. Йовчев подчерта, че дори проправителствените руски медии вече критикуват мобилизацията. 

„Ако изходим от очакванията за рационално поведение, не би трябвало да се използва ядрено оръжие от страна на Русия. Това е една заплаха, която цели да намали помощта на европейските страни и САЩ към Украйна. И да подаде ясни сигнали вътре в Русия”, обясни бившият вътрешен министър.

Политическата криза е факторът, който в най-голяма степен увеличава риска от всички заплахи, смята бившият вътрешен министър. Според него държавата не е адекватна и не е в състояние да приложи необходимите мерки за защита на националната сигурност.

„Показваме неспособност да се справяме с кризите, заяви още Цветлин Йовчев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1200

4

путин хуйло

25.09 2022 в 13:42

Някой може ли да обясни, защо путик твърди, че врагове са му Америка и НАТО, а убива украинци за които за които настоява, ще са един народ с руZнаците?

1160

1

bursuk

25.09 2022 в 11:02

Путин скоро ще усети дедовия в дупенцето...и тогава ще измряка на умряло. Да видим кой ще му го набие първи!