Бивш премиер на Австралия разказа за пиянските си изпълнения в парламента

ОFFNews 25 август 2017 в 12:15 2462 0

Снимка Liam Kidston

Бившият премиер на Австралия Тони Абът изпил с колеги консерватори няколко бутилки вино в парламента, докато депутатите заседавали, и така се напил, че не успял да отиде да гласува.

Абът си припомни случката от 2009 г. в поредицата на телевизия Ей Би Си "Камарата", в която се разказва за живота зад кулисите в парламента. Епизодът ще бъде излъчен във вторник, предаде ДПА, цитирана от БТА.

След почерпката Абът заспал в офиса си и се опомнил чак на другата сутрин.

Съпартийците му се мъчили да го събудят, за да вземе участие във важно гласуване срещу законопроект на лейбъристкото правителство, но не успели.

Уейн Суон, ковчежник на лейбъристите, каза пред телевизията, че Абът е проспал повечето важни гласувания в австралийския парламент. Досега Абът избягваше да отговаря на въпроси защо не е участвал във важните гласувания през 2009 г.

По-късно същата година Абът измести сегашния премиер Малкълм Търнбул като опозиционен лидер и стана министър-председател през 2013 г., но беше заменен от Търнбул още през 2015 г.

"Не мога да си спомня някой друг да е пропуснал гласуване, защото е бил твърде пиян, за да се добере до камарата, но Тони си призна и това е добре", коментира днес премиерът Търнбул.

"Ясно е, че подобно поведение не може да се адмирира и не е приемливо", добави той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови