Бивш детегледач е обвинен в 1623 злоупотреби с деца в Австралия

OFFNews 01 август 2023 в 11:02 1565 0

Деца

Снимка Pinterest

Злоупотреба с деца

Австралийската федерална полиция обвини бивш детегледач в 1623 злоупотреби с деца. Твърди се, че те са извършвани в продължение на 15 години не само в Австралия, а и в чужбина. Пострадалите са около 91 деца, съобщи Би Би Си.  

Обвиняемият е 45-годишен мъж от Голд Коуст. Той е в ареста от август 2022 г. От тогава полицията разследва и идентифицира предполагаемите жертви.

Властите казват, че това е един от "най-ужасните" случаи, които са виждали.

Задържаният е изправен пред 246 обвинения в изнасилване и 673 обвинения в нападение срещу деца. Най-тежките обвинения носят максимална присъда доживотен затвор.

Мъжът също така е изправен пред стотици обвинения за заснемане и разпространение на материали за малтретиране на деца. Полицията твърди, че е записвал всяко едно насилие над деца и са открити 4000 изображения и видеоклипове на електронните му устройства.

Твърди се, че престъплението е извършено в детски център в Куинсланд, един в Нов Южен Уелс и неназована отвъдморска страна. Мъжът е работил в други детски центрове, но австралийската федерална полиция казва, че той не е извършвал нападения в тези центрове.

87-те деца от Австралия, за които се твърди, че са били малтретирани, са идентифицирани и техните семейства са уведомени. Някои от тях вече са възрастни хора.

Австралийските власти работят с международните си колеги, за да се свържат с другите четири предполагаеми жертви.

Разследващите твърдят, че са заловили мъжа, след като са успели да идентифицират фона, който се появява в материалите за насилие над деца, като един от детските центрове, в които е работил.

Полицията е претърсила център в Бризбейн на 20 август 2022 г., преди да претърси и дома на мъжа в Голд Коуст и да конфискува електронни устройства, за които се твърди, че съдържат създадени от него материали за насилие над деца.

Той е бил докладван на полицията в Куинсланд два пъти преди това, през 2021 г. и 2022 г., но следователите не са открили достатъчно доказателства, за да предприемат действия.

Мъжът, чието име все още не е назовано, трябва да се яви пред магистратския съд в Бризбейн на 21 август.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!