Билд: Меркел подготвя оттеглянето си

15 април 2013 в 14:40 1581 0

Германският канцлер Ангела Меркел може да се оттегли през 2015 г. по време на своя трети мандат начело на правителството, писа германският в. "Билд".

Изданието прави своите заключения въз основа на нова книга – „Ангела Меркел – майстор на нерешителността”, написана от главния редактор на „Билд” в Берлин Николас Бломе. 

Бломе прогнозира оставката на канцлера, като анализира различни политически събития, изказвания на високопоставени членове на Християндемократическия съюз, както и на самата Меркел.

Журналистът посочва, че в свои разговори с доверени лица Ангела Меркел е заявявала, че 10 години начело на правителството са пределен срок и предпочита да се оттегли през есента на 2015 година, когато ще бъде на 60 години.

В отговор на публикацията федералното правителство на Германия опроверга информацията, че канцлерът Меркел планира оттегляне през 2015 г., ако бъде избрана през септември.

"Ангела Меркел ще вземе участие в изборите през септември и това означава, че тя се кандидатира за целия мандат", заяви говорителят на германското правителство Щефен Зайберт. 

Ангела Меркел е не само водещият политик в Германия, но и многократно е била обявявана за най-влиятелната жена в света, отбелязва „Дойче веле”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!