Би Би Си потвърди достоверността на кадри от удар по конвой с цивилни в Газа (видео)

OFFNews 15 октомври 2023 в 09:13 6006 2

Би Би Си потвърди достоверността на кадри от удар по конвой с цивилни. Има множество убити, включително малки деца. Конвоят е бягал от северната част на Газа, след като Израелските сили за отбрана издадоха заповед за евакуация.

Инцидентът е станал на няколко километра южно от покрайнините на град Газа. Удареният камион не е в кадър, но в близост се виждат няколко горящи коли. 

Фактчекърите в Би Би Си потвърдиха, че ударът е нанесен на улица Салах-ал-Дин, която е един от двата пътя за евакуация от северната част на Газа към южната.

Във видеото се виждат мъже, които тичат към камиона и крещят молитви в изпълнения с дим въздух. През цялото време вият сирени и задействалите се наоколо аларми.

Когато камерата се приближава към камиона, става ясен мащабът на разрушенията. Навсякъде са разпръснати осакатени тела.

Вижда се и ранено малко дете. Сред отломките се виждат поне 12 мъртви тела, предимно на жени и деца - някои от тях на възраст около 2 до 5 години.

На други кадри се виждат тела на жертви, лежащи на улицата. Виждат се горящи превозни средства, вероятно с шофьори и пътници вътре.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

900

2

Rufus77

15.10 2023 в 14:27

Е, няма нищо.. нали на Израелците никой нищо няма да им каже за избити палестинчета..
Тази история сме я гледали и явно все така ще продължават да си се трепят взаимно, колонизатори/военнопрестъпници и фанатици/терористи.. явно си се заслужават взаимно..

12021

1

bls

15.10 2023 в 09:37

Да няма да ги чакат до коледа да се евакуират.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика