Би Би Си: Ирландия започна разследване на НЛО над бреговете си (видео)

OFFNews 13 ноември 2018 в 15:32 2952 0

Ирландските авиационни власти разследват появата на ярки светлини и неидентифицирани летящи обекти (НЛО) в близост до югозападния бряг на Ирландия, предаде Би Би Си.

Появата е регистрирана в 6:47 ч сутринта на 9 ноември от пилот на "Бритиш еъруейс", който се е свързал с въздушния контрол в град Шанън, Ирландия, с въпрос дали в района се провеждат военни учения. Пилотът споделил, че е забелязал много бързо движещ се обект. Отговорът бил, че учения няма.

Подалият сигнал пилот летял от Монреал, Канада, до летище Хийтроу, Лондон. Докладвал е за "много ярка светлина" и изникнал отляво на самолета обект, който рязко завил на север. Не изглеждало обектът да търси сблъсък.

Друг пилот от компанията "Върджин" е докладвал същото явление. Той изказал предположение, че може би става въпрос за метеорит или друг навлизащ в атмосферата обект. Летецът описва "серия от светещи обекти, движещи се по еднаква траектория" и "две ярки светлини".

Друг пилот описва скоростта на движение на светещите точки като "астрономическа", добавя Би Би Си. Говорителят на летището в Шанън обяви, че тече разследване.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews