Безплатни антигенни тестове в Германия от март

Случай на заразяване с британския вариант на коронавируса предизвика голяма полицейска операция в град Хам

OFFNews 16 февруари 2021 в 16:52 1774 0

Германия планира да предложи на всичките си граждани безплатни бързи тестове за новия коронавирус от 1 март, съобщи здравният министър Йенс Шпан, цитиран от Ройтерс.

Шпан каза, че сега на пазара има достатъчни количества от бързите антигенни тестове, за да могат местните центрове за тестване и аптеките да ги предлагат безплатно.

По-рано медийната група РНД съобщи, че Шпан планира да разшири националната ваксинационна стратегия, за да направи възможни безплатните тестове, като разноските ще се поемат от федералното правителство.

Шпан иска да се направят и тестове за домашно ползване, които да са общодостъпни щом бъдат одобрени от регулаторните органи.

Броят на новозаразените в Германия спада от няколко седмици до 3856 днес, което все пак е с 480 повече, отколкото преди седмица. Седемдневната заболеваемост е 59 души на 100 000.

Случай на заразяване с британския вариант на новия коронавирус предизвика голяма полицейска операция в западния германски град Хам, предаде ДПА. В операцията са участвали 100 полицаи. Градът е с население около 180 000 души.

Според местните власти строителен работник е дал положителна проба за варианта на COVID-19. Четири жилищни сгради са поставени под карантина, а обитателите им биват тествани. Полицаите са изпратени да следят за спазването на карантината.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови